ODLIČAN POSAO REDSA

Englezi objavili sve detalje: Balotelli Liverpoolov

21.08.2014 u 15:52

Bionic
Reading

Mario Balotelli se navodnoveć pozdravio sa suigračima u Milanu i obavijestio ih da će u novoj sezoni igrati u dresu Liverpoola

Uoči mundijala u Milanu su planirali svog najboljeg napadača prodati za najmanje 30 milijuna eura. No, Mario se nije iskazao u Brazilu, a njegovo nezadovoljstvo Milanom je ostalo golemo i iz takve situacije na kraju je profitirao - Liverpool.

BBC javlja kako je kontroverzni 24-godišnji napadač dobio zeleno svjetlo za osobne pregovore s Liverpoolom nakon što je Milan pristao na 16 milijuna funti osnovne odštete (eventualni bonusi nisu uključeni). Malo zatim objavljeno je i kako je Balotelli pristao na plaću od 90 tisuća funti tjedno te bi tako između njega i petogodišnjeg angažmana stajao samo još liječnički pregled.

Na taj način Brendan Rodgers bi završio posao u ovom prijalznom roku. Vlasnik kluba Fenway grupa uoči ljeta mu je obećala 60 milijuna funti budžeta za pojačanja, a prodajom Suareza, Reine i Kellyja Rodgers je prikupio dodatnih 70 milijuna funti.


Za tako prikupljenih ukupno  je doveo čak devet novih igrača (Lovren, Manquillo, Moreno, Can, Marković, Lallana, Lambert, Origi, Balotelli) i još mu je ostalo desetak milijuna 'za svaki slučaj'.

Među komentarima stručnjaka na ovaj transfer nimalo iznenađujuće se provlači bojazan da će Balotelli poremetiti skladne odnose u svlačionici Liverpoola, ali svi se slažu da je cijena odlična i da je, ako uspiju obuzdati vulkansku narav Talijana, Liverpool napravio fantastičan posao.