Europsko prvenstvo

Englezi analiziraju Vatrene uoči Eura: 'Sve ovisi o Luki Modriću, a postoji još jedan ključan igrač bez kojeg neće moći, ali i jedna velika briga za Dalića'

18.05.2021 u 20:32

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za Euro 2021, a tamo je u skupini s Engleskom. Tamošnji novinari su istaknuli najbolje točke Hrvatske, ali i jednu veliku Dalićevu brigu

Engleski nogometni portal Four Four Two raspisao se o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja je s Englezima, Škotima i Česima u skupini na Europskom prvenstvu. Engleski novinari analizirali su popih hrvatskog izbornika Zlatka Dalića uoči novog velikog natjecanja za Vatrene.

Jasno je kako to nije ista i jendako jaka reprezentacija kao što je to bila u Rusiji. Najprije su se umirovili Mario Mandžukić i Danijel Subašić, a potom je isto napravio i Ivan Rakitić, ali spomenuti portal i dalje ističe kako je predvodnik Hrvatske genijalni Luka Modrić i da su Vatreni svojevrsna plutajuća mina i zapravo favorit iz sjene. Isti portal ističe Dominika Livakovića i Nikolu Vlašića koji su se jako mladi nametnuli i postali ključni igrači reprezentacije, a podsjećaju i na hat-trick koji je Mislav Oršić postigao protiv Tottenhama.

Od napadača poseban dio teksta posvećuju Bruni Petkoviću oko kojeg će Dalić graditi napad Hrvatske. Iako je široj javnosti, posebno onoj u Engleskoj, još uvijek nepoznanica, Four Four Two ga uspiređuje s Olivierom Giroudom i ističe kako snagom donosi do sada nedostupnu taktičku varijantu u ekipi punom malih tehničara. Petković će, prema Englezima, biti jedna od ključnih figura ako bude u najboljem stanju.

Naravno, sve će se vrtjeti oko dirigenta Luke Modrića o kojem 'Hrvatska ovisi više no ikad', a to je posebno točno nakon odlaska Ivana Rakitića iz reprezentacije. Spomenuti portal kao glavni problem Zlatka Dalića i Vatrenih ističe desnog beka. Šime Vrsaljko još do 2018. godine ima brojne ozljede i nikako da uđe u formu, a Dalić za njega nema adekvatnu zamjenu i to ga btine, barem tako misle Englezi.

Four Four Two zaključuje i kako bi Hrvatska, usprkos teškoj skupini s dva domaćina i neugodnom Češkom, morala proći dalje jer je to najmanje što javnost u Lijepoj našoj očekuje. Osim toga, Hrvatska ima dovoljno talenta da još jednom ode jako daleko na velikom natjecanju, smatraju Englezi.