Poslao poruku svima

Vedran Ćorluka otkrio što mu je Luka Modrić rekao o povratku u reprezentaciju, te što ga je posebno razočaralo kod Zlatka Dalića

18.05.2021 u 17:02

Bionic
Reading

Vedran Ćorluka se vratio u reprezentaciju u ulozi savjetnika na kojoj će zamijeniti Ivicu Olića koji je otišao u CSKA Moskvu

Vedran Ćorluka završio je igračku karijeru i započeo onu trenersku. Legendarni Čarli će se priključiti stožeru Zlatka Dalića u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji pred kojom je Europsko prvenstvo. Luki Modriću s kojim je donedavno igrao u reprezentaciji sada će biti šef.

'Razgovarao sam s Lukom i reagirao je dosta dobor. Misli da mogu pomoći u toj ulozi i time mi je olakšao odluku da prihvatim ovu ponudu. U zadnje sam vrijeme i u Lokomotivu imao ulogu savjetnika trenera. Pitao me za dosta toga pa mi ova uloga neće biti strana. Neću voditi treninge, ali u 17 godina koliko sam igrao na profesionalnoj razini sam puno toga naučio. Mogu savjetovati igrače kao što sam to radio i kao igrač', prenosi Čorlukine riječi Večernji list.

Čarli je otkrio i kako je u Rusiji bio malo i razočaran Zlatkom Dalićem.

'Normalan je osjećaj za svakog igrača koji očekuje da će igrati, a vidi da neće, da bude razočaran. Međutim, tijekom svih tih dvanaest godina koliko sam bio u reprezentaciji, shvatio sam koliko je važna uloga igrača koji ne igraju. Ako su oni ljutiti, ako ne daju impuls na treninzima kad je to potrebno, onda zajednički nećemo postići ništa. U reprezentaciji su bili moji najbolji prijatelji i ne bi bilo u redu da ja budem netko tko je nezadovoljan i gunđa', rekao je Ćorluka i tako poslao jasnu poruku kako se treba ponašati reprezentativac pa progovorio i o šansama na nadolazećem Euru:

'Kad prođemo skupinu, najopasniji smo za svakog protivnika. Tada igramo najbolje. Istina je da nekad nismo prolazili, kao protiv Portugala i na Euru 2008. godine, uvijek smo bili momčad kojoj je malo nedostajalo da u takvim prigodama dođe do kraja. To smo uspjeli 2018. i siguran sam da ni sada, prođemo li skupinu, nećemo biti poželjan suparnik nikome', poručio je Čarli.

Što je još rekao o svojoj karijeri, obrani Vatrenih nakon njega, Nikoli Vlašiću i navijačima, pročitajte OVDJE.