IPAK IM SUMNJIV

Engleskog navijača pustili kući, novinara ne

30.06.2010 u 15:38

Bionic
Reading

Navijač koji je 18. lipnja upao u svlačionicu engleske nogometne reprezentacije nakon utakmice sa Alžirom (0:0) na SP u Južnoj Africi pušten je na slobodu nakon što je platio globu za neovlašteni ulazak, odlučio je u srijedu Specijalni sud u Cape Townu koji se bavi kažnjivim dijelima vezanim uz Svjetsko prvenstvo.

Navijaču Pavlosu Josephu, koji je priveden nakon tog incidenta, prijetio je kazneni postupak, ali tužitelj je odustao od podizanja optužnice nakon što je navijač platio kaznu od 750 randa (98 američkih dolara) zbog neovlašetnog ulaska u svlačionicu.

U međuvremenu južnoafrička policija objavila je da sumnja kako je upad navijača u englesku svlačionicu osmislio Simon Wright, novinar britanskog tabloida 'Sunday Mirror', te da mu je on i omogućio pristup svlačionici. 'Sunday Mirror' je odlučno odbacio takve optužbe, ali unatoč tome protiv novinara je podignuta optužnica za pokušaj ometanja pravde.

Novinar 'Sunday Mirrora' danas se je pojavio na Specijalnom sudu u Cape Townu, ali njegov slučaj još nije riješen, već je novo ročište zakazano za 7. srpnja. Novinar je morao predati putovnicu i svaki dan se mora javiti u policijsku postaju u Cape Townu.

Odvjetnik koji zastupa optuženog novinara najavio je da će zatražiti da se odbaci optužba protiv njegovog klijenta.