ČEKIĆARE ZAMIJENIO TOPNICIMA

Engleski reprezentativac vlasnik je naskupljeg transfera na Otoku

15.07.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Londonski Arsenal pohvalio se velikim poslom. Jer osim što je iznos odštete za Declana Rice rekordan, Topnici su preduhitrili Bayern i Manchester City

Arsenal će West Ham Unitedu isplatiti vrtoglavih 123 milijuna eura sa svim bonusima, što je apsolutni rekord na Otoku.

Nakon najave West Hama kako će Rice napustiti klub, Arsenal je vrlo brzo potvrdio da Rice dolazi baš k njemu.

'Stvarno smo sretni što nam se Declan pridružuje', rekao je Mikel Arteta u klupskom priopćenju.

'On je igrač s velikim mogućnostima, koji već nekoliko sezona igra na visokoj razini u Premier ligi i za Englesku. Declan donosi nedvojbenu kvalitetu u klub i on je izniman talent koji ima potencijal biti još uspješniji'.

Rice je treće veliko pojačanje Arsenala ovog ljeta. Artetinu momčad prije njega pojačali su Kai Havertz iz Chelseaja i Jurrien Timber iz Ajaxa.

Zanimljivo da je Rice promijenio reprezentativni dres, odnosno irski je zamijenio engleskim. U klupskoj karijeri također je samo jednom mijenjao dres. I to sada, kad je iz West Hama preselio u Arsenal.

Rice je u West Hamu sakupio 245 nastupa u svim seniorskim natjecanjima, a kao kapetan je imao veliku ulogu u osvajanju Konferencijske lige u prošloj sezoni, za što je dobio i nagradu kao najbolji igrač spomenutog natjecanja pod okriljem Uefe. U sjeverni dio Londona dolazi iz kluba koji je prošlu sezonu završio na 14. mjestu Premier lige, a dolazi u momčad koja se dugo vremena nalazila na čelu ljestvice i prijetila da će s trona skinuti Manchester City.

Upravo je City do sada držao rekord kad je u pitanju transfer engleskog nogometaša između dva domaća kluba, kad je 2021. za 100 milijuna funti doveo Jacka Grealisha iz Aston Ville.