'NEUGODNJAK' NA WIMBLEDONU

Engleski novinar htio ispasti pametan, pa mu Azarenka održala lekciju

04.07.2023 u 15:16

Bionic
Reading

Bjeloruskinja Victoria Azarenka, koja je 2012. godine bila i prva tenisačica svijeta, pobjedom 6:4, 5:7, 6:4, nad Kineskinjom Yuan prošla je prvo kolo Wimbledona, a potom je sjela pred novinare

Baš kao što su nakon svojih pobjeda, pred novinare sjeli Andrej Rubljov, Veronika Kudermetova i Ljudmile Samsonova, tako je na pitanja - od dočeka publike, do odnosa između ruskih i ukrajinskih igrača u svlačionici, te do prestiža wimbledonskog turnira u Rusiji, odgovarala i Bjeloruskinja Victoria Azarenka.

No, engleskom novinaru uglednog Telegrapha dogodio se veliki gaf, a Azarenka je na početku htjela biti pristojna.

Naime, Azarenki je stiglo pitanje: Što zapravo Wimbledon znači Rusiji i je li to velika stvar u tvojoj zemlji?'

Azarenka mu je na to odgovorila: 'Ti znaš da ja nisam iz Rusije, zar ne?', rekla je tenisačica rođena u Minsku.

Na to se isti novinar nadovezao. 'Mislim samo gledano općenito, jesi li svjesna njegovog značaja?'

Nakon toga dvostruka Grand Slam tenisačica nije nastavila raspravu, a novinar je dodao:

'Mislim na to kako se gleda na Wimbledon globalno, vidiš li to kao velik turnir u Rusiji? Igrala si tamo, je li za Rusiju Wimbledon značajan?'

Stigao mu je vrlo direktan odgovor Bjeloruskinje:

'Loše si postavio pitanje. Mislim da je globalno Wimbledon najveći teniski događaj, uvijek je to bio, pa je samim time i najvažniji nama tenisačima. To je legendarno mjesto. Kako je to u Rusiji, ja ne znam, jer nisam iz Rusije i ne mogu odgovoriti kako je u Rusiji', rekla je.

Podsjetimo, ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama zabranjeno je bilo sudjelovanje pod nacionalnim zastavama na gotovo svim turnirima zbog dobro poznatih razloga odnosno ruske invazije na Ukrajinu.