JE LI OVO OPROŠTAJ?

Kontroverzan kraj meča Venus Williams, a onda se ponijela bezobrazno prema Hrvatici

04.07.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Venus Williams (43) nesportski se ponijela nakon poraza u prvom kolu Wimbledona od Eline Svitoline (6:4, 6:3)

Američka tenisačica doživjela je užasan pad i ozljedu desnog koljena u trećem gemu meča, ali je odigrala do kraja o čemu više čitajte OVDJE.

Njezin susret završio je na kraju kontroverzom. Svitolina je na meč loptu pozvala Hawk Eye koji je pokazao da je loptica dirala aut liniju pa je osvojila poen, a time i meč.

'Gem, set, meč Svitolina', objavila je hrvatska sutkinja Marija Čičak što je šokiralo peterostruku pobjednicu Wimbledona.

Venus je mislila da je trebalo ponoviti ponoviti poen, ali je sutkinja smatrala da linijski sudac svojim pozivom da je aut nije utjecao na njezinu igru odnosno da ionako nije bila u mogućnosti vratiti lopticu.

Amerikanka je odgovorila smijanjem, odmahivanjem glave i izbacivanjem rezervne lopte. Zatim je otišla do mreže i rukovala se sa Svitolinom koja je izgledala zbunjeno.

No umjesto da se tada rukuje sa glavnom sutkinjom, Williams joj se kiselo nasmiješila i prošla bez pozdrava te nastavila odmahivati glavom što možete vidjeti OVDJE. Zatim je spakirala svoje torbe i otišla s terena, mašući wimbledonskoj publici, možda posljednji put.

Ovo je za Venus bio 24. pojedinačni nastup u Wimbledonu - osvajala je naslov 2000., 2001., 2005., 2007. i 2008. godine.

Venus Williams, ozljeda, Wimbledon 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia