SP DO 17 GODINA

Engleski golman opet predmet sprdnje

24.06.2011 u 11:42

Bionic
Reading

U drugom kolu skupine C Svjetskog prvenstva nogometaša do 17 godina koje se održava u Meksiku, Kanada i Engleska su odigrali 2:2, a junak je bio golman sjevernoameričke momčadi Quillan Roberts

Englezi primaju pacerske pogotke ne samo u seniorskoj konkurenciji, nego i u mlađim kategorijama. Problem s vratarima 'Gordi Albion' je imao i na završnom turniru najboljih nacionalnih ekipa do 17 godina.

Samo tri minute su dijelile Engleze od druge pobjede i prolaza skupine. Mladi 'otočani' su vodili 2:1 i tada se u 87. minuti dogodio šok. Vratar Kanade Quillan Roberts je iz očaja sa oko 60-70 metara ubacio loptu pred suparnički kazneni prostor. Engleski golman Jordan Pickford je krivo procijenio let lopte, koja se odbila od zemlje te ga preskočila i završila u mreži.

'Ovo je veliki dan za Kanadu, sretni smo zbog ovog rezultata. Ponosan sam na svoju momčad koja je na kraju nagrađena,' izjavio je kanadski izbornik Sean Fleming.

No, Englezi su ipak puno bliže od Kanade da osiguraju prolaz u osminu finala. Još im samo treba bod protiv Urugvaja koji je već prošao dalje, dok Kanađani moraju loviti pobjedu protiv Ruande.

Kakva kriva procjena