NEMA S TIME PROBLEMA

Emotivni Usain Bolt pred novinarima, evo što je sve rekao!

27.06.2017 u 06:54

Bionic
Reading

Usain Bolt održao je još jednu emotivnu novinsku konferenciju uoči mitinga u češkoj Ostravi (28. lipnja) na kojem će trčati zadnji put

Usain Bolt je u karijeri osvojio 11 svjetskih zlata i devet najsjajnijih olimpijskih odličja (jedno mu je oduzeto u štafeti zbog dopingiranog momčadskog kolege) te je aktualni rekorder na 100 m, 200 m i 4x100 m.

Mnogi ga smatraju najvećim atletičarom svih vremena, a navijači ga obožavaju. I zato je 2017. jedna od najemotvnijih godina u povijesti 'kraljice sportova'. Jamajčanin je najavio oproštaj na Svjetskom prvenstvu u Londonu (5 - 13. kolovoza) pa svaki miting na kojem nastupa izaziva veliku pozornost javnosti.

Tako je i u Ostravi, jednom od najdražih mitinga za Bolta koji će ovdje trčati čak devet puta, no ovaj nastup je poseban jer je posljednji.

  • +6
Usain Bolt pred novinarima u Ostravi Izvor: Reuters / Autor: DAVID W CERNY

'Drago mi je što sam se vratio. Ovo mi je jedan od omiljenih mitinga, na kojem se sjajno osjećam. Tu je uvijek pun stadion bez obzira na vrijeme. Podrška je uvijek važna za mene. Sjećam se, kada sam došao prvi put bilo je hladno. Sada sam šokiran, jer je tako vruće, kao da sam sa sobom s Jamajke donio sunce', rekao je Bolt koji će trčati na 100 m.

'Imam sjajan osjećaj, jer mi je ovo ovdje zadnja utrka. Veselim se što ću se opet vraćati u Ostravu i biti na tribinama kao dio publike kako bih vidio mlade generacije koje dolaze.'

Kako se nosi s time što odlazi u sportsku mirovinu?

'Napravio sam sve što sam želio, no došlo je vrijeme za kraj i nemam s time problema. Ne sumnjam u svoju odluku. Bila je to velika karijera i uživao sam u svakom trenutku, u svim padovima i uspjesima. Raduje me što ću nakon karijere moći pogledati nadolazeće trkače. Moj me trener pokušava uvjeriti da postanem trener. Zasad nisam razmišljao o tome što ću raditi kasnije, usredotočen sam na sezonu, a što će biti poslije, vidjet ćemo.

Kada definitivno stigne kraj, što će mu najviše nedostajati?

'To je jasno, navijači', rekao je Bolt.