senzacija u americi

Bolt napokon ima nasljednika: Mladi sprinter ovako je utjerao strah u kosti svima!

09.06.2017 u 06:38

Bionic
Reading

Američki sprinter Christian Coleman iznenadio je mnoge istrčavši na jednoj studentskoj utrci u Eugenu 100 metara za 9.82 sekundi, što je najbrže vrijeme viđeno ove godine i najava velike karijere. Mnogi ga sada vide kao nasljednika Usaina Bolta...

Čini se da je ove srijede rođena nova svjetska sprinterska zvijezda. Christian Coleman u Eugeneu je istrčao utrku na 100 metara za samo 9.82 sekundi i tako postavio najbolje vrijeme sezone, što se malotko nadao.

Riječ je o 21-godišnjem Amerikancu sa Sveučilišta Tennessee koji je eksplodirao baš u sezoni u kojoj je Usain Bolt najavio svoj odlazak u mirovinu nakon SP-a u Londonu pa nije iznenađenje da sada Colemana svi vide kao legitimnog nasljednika jamajkanske legende.

Christian nije potpuno nepoznat atletičar, jer je već sudjelovao na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine, kada je trčao u kvalifikacijskoj utrci američke štafete 4X100m, ali nije dobio priliku u finalu pa je ostao i bez potencijalne medalje.

Colemanovih 9.82

No, vrijeme koje je sada istrčao učinilo ga je četvrtim najbržim američkim sprinterom u povijesti pa bez njega zasigurno važne utrke štafeta više neće prolaziti. Coleman se također može pohvaliti da je uspio probiti granicu od 10 sekundi tri mjeseca mlađi nego što je to uspjelo Boltu, a mjesta za napredak sigurno još ima.

Tko zna, možda baš on nanese prvi pravi poraz Boltu na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta i tako u velikom stilu preuzme svjetski sprinterski tron...