NEOSVOJIVA TVRĐAVA

Emotivni oproštajni video Osječana od Gradskog vrta: Za neke ruglo, za nas kultno mjesto

24.05.2023 u 11:44

Bionic
Reading

Kraj jedne ere, naslov je video uratka kojeg je NK Osijek objavio na svojim platformama.

Naime, u subotu u s početkom u 19 sati Osijek će odigrati posljednju utakmicu na kultnom stadionu Gradski vrt. Riječ je o utakmici posljednjeg 36. kola SuperSport HNL-a na kojem će im protivnik biti ekipa Rijeke (MAXSport 1, MAXtv).

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Oba kluba osigurala su nastup u Europi, igrat će se za prestiž i treće mjesto, igrat će se s emocijom jer ova je utakmica oproštaj igrača, struke i navijača od mjesta ljubavi, radosti, tuge, odrastanja, sazrijevanja, pobjeda i poraza... Oproštaj od simbola grada na Dravi. Istina, Gradski vrt i dalje će biti u funkciji, koristit e ga nogometašice ŽNK Osijek, aktualne prvakinje Hrvatske, dok nogometaši sele na novi, moderni stadion Pampas s kapacitetom nešto većim od 13 000 sjedalica.

Video je nabijen emocijama i ne ostavlja ravnodušnim nikoga, ponajmanje generacije Osječana koji su pohodili stadion Gradski vrt.

'Za neke ruglo, nakupina betona, podrum europskog nogometa, za nas kultno mjesto, simbol grada, sve na svijetu. Domaćin sjajnim potezima, golovima, pjesmama, koreografijama kohorte i brojnim velikanima. Svjedok brojnih priča s tribina, novih prijateljstava, razočaranja, ali i veselja. Tvoji hodnici pamte mnoga lica kapetana, trenera, reprezentativaca, legendi... Odgojio si djecu i naraštaje, pružio podršku kad god je trebalo, baš kao pravi član obitelji. Drhtao na golove, pjevao za pobjede, skupljao suze za poraze. Trpio sunce kišu, maglu i snijeg. I vrijeđali su te, gazili, čak i granatama gađali, ali nikada te nisu srušili. Bio si i ostao neosvojiva tvrđava... Za više od 40 godina od srca ti hvala. Čuvat ćemo uspomenu na legendu grada', kaže se, između ostalog. u videu.

Pogledajte ovaj vrhunski video, sigurni smo da će vam uljepšati dan.

Dodajmo kako će svi navijači NK Osijek s kupljenom ulaznicom za utakmicu protiv HNK Rijeka uz istu dobiti i prigodni šal za oproštaj od Gradskog vrta. Broj dostupnih šalova je ograničen, a ulaznice je moguće kupiti na Ticket pointu kod tribine Zapad stadiona Gradski vrt od srijede do petka od 10 do 18 sati i u subotu na dan utakmice od 10 do 20 sati. Prigodni šal bit će moguće kupiti i u slobodnoj prodaji na Bijelo-plavim kornerima u subotu uoči utakmice protiv HNK Rijeka.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.