SUPERSPORT HRVATSKI KUP

Hajduk i Šibenik na Rujevici igraju finale Kupa; evo gdje gledati današnju utakmicu

24.05.2023 u 06:58

Bionic
Reading

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa večeras na Rujevici igraju Hajduk i Šibenik (19 sati, MAXSport 1, MAXtv). Šibenčani su ispali iz lige i bore se za prvi trofej u klupskoj povijesti, a 'bili' su Kup osvojili i prošle sezone

Za Šibenik će večerašnja utakmica biti 'iskupljenje na Rujevici' jer momčad je ispala iz SuperSport HNL-a te će sljedeće sezone igrati u drugom razredu hrvatskog nogometa, ali ipak ima priliku doći do prvog trofeja u klupskoj povijesti. A Kup je baš takvo natjecanje, gdje i autsajderi imaju priliku za svojih 'pet minuta' slave.

A Šibenik je na putu do finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa izbacio Goricu (koja je njih u foto-finišu izbacila u drugu ligu!), a u polufinalu je eliminiran i Dinamo!

'U finalu smo, to nam je najbitnije. Želimo dobro odigrati, to je jedna utakmica i treba nam pozitiva. Što je bilo u ligi, bilo je, na meni je da pripremim momčad nakon depresije zbog ispadanja. Mislim da smo spremni, da igrači znaju što nam treba protiv Hajduka, koji je u dobroj formi. Moramo biti hrabri, pokazati se u ovom izazovu, makar nismo favoriti. Nismo favoriti, svi će reći da je 90-10 za Hajduk, ali želimo iskoristiti tih 10 posto šanse i pokušat ćemo osvojiti trofej', kazao je trener Šibenika Damir Čanadi, a stoper Stefan Perić je optimistično 'poentirao':

  • +27
Dinamo - Šibenik (34. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek

'Da, prije tri dana smo ispali iz lige, a sad želimo dati sve od sebe kako bismo osvojili Kup i pozitivno završili sezonu. Uvjeren sam 100 posto da ćemo mi to dobro odraditi! Ako smo pobijedili Dinamo u polufinalu, ne znam zašto ne bismo pobijedili Hajduk u finalu', zaključio je Perić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Nominalno, Hajduk je veliki favorit u ovom finalu, branitelj titule, druga momčad SuperSport HNL-a. No, Kup je posebna priča, jako dobro to zna trener 'bilih' Ivan Leko.

'Došli smo do za nas ključne utakmice o kojoj pričamo tjednima. Dolazimo puni samopouzdanja i vjere u našu kvalitetu. Znamo što je Kup, da je razlika u kvaliteti, formi, nebitna. Imamo puno primjera u bližoj i daljoj prošlosti, puno smo pričali o tome. Moramo napraviti sve da dobijemo', upozorava Leko i dodaje:

'U Kupu favoriti ne postoje. Postoji fokus, mirnoća i koncentracija na nogomet. Respekt protivniku, ali vjerujemo u sebe i nadam se da će mrvica sreće biti na našoj strani. Svaki put je ove sezone sa Šibenikom bilo gusto...'

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +27
SuperSport HNL: Hajduk - Osijek, 13.5.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dario Melnjak je prošle sezone bio Hajdukov ključni junak u finalu Kupa protiv Rijeke.

'Gušt je opet biti u finalu. Očekuje nas protivnik s kojim je ove sezone uvijek bilo tijesno', rekao je Melnjak te nastavio:

'Najbitnije je da podignemo trofej. Ne razmišljamo o tome da će biti lagano. Možda je i teže nego kada igraš finale protiv protivnika koji je na papiru u egalu', zaključio je Melnjak.