NIŠTA NIJE SVETO

Emotivna poruka i bojkot: Na najtužniji dan Vukovara, Škabrnje i hrvatskog naroda...

16.11.2017 u 18:39

Bionic
Reading

Navijači vinkovačke Cibalije bojkotirat će utakmicu 16. kola HT Prve lige protiv Osijeka koja se igra u Gradskom vrtu (subota, 15 sati)

Slavonski derbi proći će bez navijačkog nadmetanja Kohorte i Ultrasa. Naime, na stadionu Gradski vrt pojavit će se samo domaći navijači dok simpatizeri gostujuće momčadi neće organizirano navijati.

Vinkovčani su najavili bojkot, a preko društvene mreže objasnili su koji je razlog za taj drastičan potez.

'Kako nam se primiče obljetnica jednog od najtužnijih dana u povijesti naše slobodne Hrvatske, a i u hrvatskoj povijesti, čiste duše, savjesti i srca punog ljubavi pozivamo sve svoje članove, prijatelje i simpatizere naše jedine Cibalije da ovaj vikend zapale svijeću i pomole se za sve žrtve Domovinskog rata. Nažalost, ovaj vikend, točnije na najtužniji dan našeg Vukovara, Škabrnje i hrvatskog naroda, Naša jedina Cibalia igra gostujuću utakmicu u Gradskom vrtu protiv slavonskog rivala Osijeka kojoj vinkovački Ultrasi neće organizirano biti nazočni niti navijati!', stoji u emotivnoj poruci Ultrasa.

'Očigledno našem i Vašem nogometnom savezu nije sveto ništa osim novca , a na dan kada su mnoge majke, očevi, braća i sestre nestali i bili pogubljeni za našu slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku ne treba se održavati niti jedno nadmetanje, borba ili bilo kakvo rivalstvo među nama Hrvatima! Udruga navijača Ultras Vinkovci polaže spomen ploču svim nestalima i poginulima u Škabrnji, svi koji nisu u mogućnosti ići s nama neka budu barem u mislima tamo, a sve ostale pozivamo u Kolonu sjećanja u naš hrvatski Vukovar, paljenje svijeća i polaganje vijenca u organizaciji naše udruge. EJ TKO NE LJUBI I NE ČUVA SVOJE, BOŽJEG LICA NEĆE VIDJETI!', dodaje se u postu koji će sigurno dignuti na noge Hrvatsku.

Inače, Osijek je drugi na ljestvici s 27 bodova, a Cibalia predzadnja sa 13, no u njihovoj prvoj utakmici ove sezone Vinkovčani su kod kuće slavili 2:1.

Dodajmo kako će se odlukom rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, pred početak svih utakmica 16. kola Hrvatski Telekom Prve lige održati  minuta šutnje koja se održava povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar 18. studenoga, a u spomen na sve poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata.