emisija 'Klub prvaka'

Emisija u kojoj se govori o tome kako bi hrvatski sport trebao izgledati 2030. godine; ministar financija Marić sve je lijepo rekao na tu temu, ali...

02.06.2022 u 11:45

Bionic
Reading

Večerašnja emisija Klub prvaka koja se na Sportskoj televiziji emitira u 18 sati (repriza u 23) donosi najzanimljivije dijelove konferencije 'Hrvatski sport 2030.', koju su u Kristalnoj dvorani Hotela Westin u Zagrebu priredili Večernji list i Hrvatski olimpijski odbor (HOO)

Konferencija, posvećena aktualnom stanju te perspektivama i strategiji razvoja našeg sporta do kraja ovog desetljeća, okupila je impresivan skup od tridesetak sudionika, među kojima i brojne istaknute dužnosnike iz sustava hrvatskog sporta, ali i znanstvenike, stručnjake za EU fondove i odnose s javnošću, lobiste, novinare…

'Cilj je ove konferencije da naše sportaše učinimo još prepoznatljivijima, da im osiguramo financije, odnosno uvjete za razvoj. U odnosu na 2015. godinu proračun za sport veći je za 500 milijuna kuna, to je dokaz da je državi jako stalo do sporta. I zato vjerujem da će hrvatski sport i u idućih 30 godina biti ono što je bio dosad, jedan od najvećih hrvatskih brendova', poručio je na početku konferencije glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je izrazio želju da ove konferencija rezultira jasnom strategijom kamo će ići naš sport do 2030. godine. Dopredsjednik hrvatske Vlade i ministar financija Zdravko Marić još jednom je pokazao da razumije potrebe hrvatskog sporta.

Emisija Klub prvaka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube/SportKlub

'Sviđa mi se poruka 'Entuzijazam nije dovoljan'. Itekako sam svjestan da moramo povećavati ulaganja države u sport, povećavamo ih iz godine u godinu. Povećavat ćemo ih i dalje, ne samo za vrhunski već i za rekreativni sport. Naravno, trebamo ulagati i u trenere, sportske znanstvenike, sve sportske djelatnike. U najnovijem rebalansu sportu smo dali dodatnih 60 milijuna kuna. Drago mi je da se jedan od panela odnosi na povezanost europskih fondova i sporta jer tu je jako puno prostora za napredak. Treba nam sustavno rješenje za financiranje sporta, poreznim olakšicama planiramo dati poticaj firmama koje će ulagati u sport. To je najbolji put', istaknuo je.

Uslijedilo je pet zanimljivih panela (na jednom od njih gostovao je najtrofejniji vaterpolski trener Rttko Rudić, op.a.), a najzanimljivije dijelove gledajte večeras u Klubu prvaka na Sportskoj televiziji.