sad uvjerljiv

Vahid Halilhodžić doživio težak poraz u utakmici koju je najavio kao važan test, a američki Hrvat bio je jako razočaran: Bit ću iskren...

02.06.2022 u 09:53

Bionic
Reading

Nogometaši Maroka odigrali su u Cincinnatiju prijateljsku utakmicu protiv SAD-a. Domaćin je slavio s uvjerljivih 3:0

Podsjetimo kako će Maroko 23. studenoga biti prvi suparnik Hrvatskoj u skupini F na Svjetskom prvenstvu krajem godine, kojem je domaćin Katar. Osim protiv Maroka, hrvatske nogometaše u skupini očekuju utakmice protiv Kanade 27. studenoga i Belgije prvog dana prosinca.

U prvom poluvremenu američki nogometaši su zabili dva pogotka protiv sastava kojeg vodi Vahid Halilhodžić. Strijelci su bili Aaronson u 26. i Weah u 32. minuti. Sve je zaključeno pogotkom Wrighta u 64. minuti iz jedanaesterca. Nakon utakmice kapetan SAD-a Christian Pulisic, 23-godišnji američki Hrvat koji je trenutačno igrač Chelseaja, bio je razočaran posjetom gledatelja, ali je bio jako zadovoljan igrom svoje momčadi.

Naime, na TQL stadion u Cincinnatiju stiglo je svega 19,512 gledatelja.

'Bit ću iskren, iz nekog razloga nisam baš super sretan brojem Amerikanaca koji su došli ovdje. No, hvala svima koji su došli na utakmicu i njihova podrška nam puno znači', kazao je

Prije utakmice Halilhodžić je na konferenciji govorio 'kako im je ovo pravi test kako bi vidjeli kako bi na SP-u trebali igrati protiv Kanade', a nakon ovako uvjerljivog poraza jasno je kko će opet biti kritika na njegov račun. Pogotovo jer u sastavu nisu najveća zvijezda Hakim Ziyech, igrač Chelseaja, kojeg je Halilhodžić izbacio iz momčadi.

'Nismo bili toliko loši kao što to pokazuje rezultat. Ovo će nas malo spustiti na zemlju. Znali smo da će biti teška utakmica jer nismo baš u najboljoj formi. Možda nas ovo probudi jer se pripremamo za Svjetsko prvenstvo', kazao je kratko nakon utakmice Halilhodžić.