ZVIJEZDA JE ROĐENA

El Clasico dobio potpuno neočekivanog heroja!

22.11.2015 u 09:29

Bionic
Reading

Nakon impresivne pobjede 4:0 usred Madrida, svima je jasno da Barcelona može sjajno igrati i bez Lionela Messija, a najugodnije iznenađenje utakmice bio je mladi Sergi Roberto...

Barcelonin 23-godišnji veznjak iskoristio je zabranu transfera i ozljede suigrača te se nametnuo treneru Luisu Enriqueu u uvodnim mjesecima sezone, da bi u subotu na Santiago Bernabeuu pokazao koliko je zapravo dobar.

Sergi je bio faktor iznenađenja na utakmici jer je stavljen u igru umjesto Messija, a Barcelona je igrala 4-4-2, a ne uobičajenu igru s tri ubojite špice. Pokazalo se to dobrim, jer je vezna linija gostiju dobila bitku na terenu, a upravo je njezin najmlađi član bio taj koji je briljirao.

Sergi Roberto zaslužan je za prvi pogodak, jer je u 11. minuti savršeno asistirao Luisu Suarezu, no to nije bilo sve. Nakon početnog vodstva odlično je zatvarao pukotine u obrani pri pokušajima Reala da se vrati u utakmicu, a njegova distribucija lopte bila je besprijekorna.

Španjolski mediji su oduševljeni nastupom neočekivanog heroja El Clasica koji je pokazao da može igrati na boku ili u sredini te da defintivno ima za njega mjesta u Barceloni. Uz takvog Sergija Roberta te nezadržive Suareza i Neymara, Messi čak i nije potreban Luisu Enriqueu...