RASPLET U UKRAJINI

Eduardo: Želim naslov čim prije i pred našim navijačima

27.04.2013 u 14:50

Bionic
Reading

Nogometaši Šahtara u nedjelju pred svojim navijačima na Donbass Areni mogu potvrditi naslov ukrajinskog prvaka. Za takav im doseg treba barem bod u derbiju 26. kola protiv drugoplasiranog Metalista

Dvoboj koji Šahtaru može donijeti osmi naslov nacionalnog prvaka i četvrti zaredom za klupsku je internetsku stranicu najavio hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

'Bit će to vrlo teška utakmica za nas. U ovom trenutku Šahtar i Metalist igraju najzabavniji nogomet u Ukrajini. Za navijače bi to stoga mogao biti iznimno zanimljiv dvoboj', kazao je 30-godišnji napadač.

Prošli je vikend klub iz Donjecka odigrao 1:1 na gostovanju kod Dnjipra. Bila je to tek druga ovosezonska prvenstvena utakmica u kojoj Šahtar nije slavio.

'Utakmica protiv Metalista će biti sasvim drugačija u odnosu na onu u Dnjipropetrovsku. Protiv Dnjipra je bilo puno fizičke borbe i izazova, a siguran sam da ćemo u nedjelju biti više tehničke i napadačke igre. Pobijedit će momčad koja napravi manje pogrešaka'.

Igrače Šahtara će voditi poseban motiv da naslov prvaka matematički potvrde pred vlastitim navijačima.

'Naravno da su nam pobjede na ispunjenoj Donbass Areni posebno slatke. Igramo kod kuće i pokušat ćemo osvojiti naslov što je prije moguće', zaključio je Eduardo.