LAKŠE U ENGLESKOJ

Eduardo: U Dinamu je bio najveći pritisak

02.11.2010 u 14:11

Bionic
Reading

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog prvaka Šahtara Eduardo da Silva dao je veliki intervju Uefi u kojem se je dotaknuo i vremena provedenog u hrvatskom prvaku Dinamu

Hrvatski reprezentativac tijekom razgovora je otkrio kako mu je bilo igrati protiv bivšeg kluba Arsenala, zašto nije slavio gol na stadionu Emirates, te u kojem klubu je osjećao najveći pritisak.

'Bilo mi je čudno igrati protiv Arsenala. Do prije tri mjeseca još sam trenirao na Emiratesu. Nisam očekivao da ću tako brzo igrati protiv kluba u kojem sam proveo tri godine,' kazao je Eduardo.

Njegov povratak na stadion 'topnika' bio je prepun emocija. Kada je u završnici utakmice postigao pogodak i ublažio poraz Šahtara (1:5) doživio je ovacije engleskih navijača koji nisi zaboravili njegove odlične igre u dresu londonskog premierligaša.

'Bio sam oduševljen što sam zabio gol, no tužan zbog teškog poraza. Nisam želio slaviti jer sam u Londonu proveo tri godine i poštujem klub i igrače s kojima sam dijelio svlačionicu,' dodao je hrvatski napadač.

U srijedu slijedi novi obračun Šahtara i Arsenala, ovog puta u Donjecku.

'Bit će to još jedna teška utakmica. Arsenal uvijek ima problema igrajući na Istoku Europe, a mi smo kod kuće vrlo jaki. Pobjedom bi praktički osigurali prolaz u drugi krug natjecanja,' smatra Eduardo.

U Londonu nije previše razgovarao s bivšim suigračima jer nije bilo prave prilike, no u Donjecku planira posjetiti svlačionicu svog bivšeg klub kako bi pozdravio prijatelje.

'Naravnom, sve ovisi o rezultatu. Pitat ću Wengera smijem li nakon susreta pozdraviti dečke,' kazao je Eduardo dodavši kako je bio najbolji s Denilsonom, Manuelom Almunijom i Tomášom Rosickýjem.

Dudu tvrdi kako se privikao na život u Ukrajini i na novog trenera Mirceu Lucescua, a otkrio je kako je najveći pritisak osjećao igrajući za zagrebački Dinamo.

'Kada bi Dinamo nakon deset uzastopnih pobjeda negdje izgubio bodove odmah bi se pisalo o velikoj krizi. U Hrvatskoj sam naučio igrati pod pritiskom. Takvog pritiska nije bilo u Engleskoj i to mi je nedostajalo. Naravno, i u Arsenalu se osjećao pritisak, no ne toliko kao u Dinamu.'

Dio javnosti smatra kako Eduardo nakon oporavka od teške ozljede ne igra kao prije, no Dudu ne dijeli to mišljenje.

'Sada svi analiziraju samo moje pogreške i promašaje, dok se dobri potezi zanemaruju. No, ja sam isti. Radio sam pogreške i prije ozljede, a radim ih i sada,' zaključio je hrvatski reprezentativac.

Gol protiv Arsenala