DUDU ZA TPORTAL

Eduardo postavio uvjet za svoj povratak u Dinamo!

04.10.2013 u 10:59

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva, koji trenutačno nastupa za ukrajinksi Šahtar, ostao je zatečen napisima po medijima kako bi se mogao tijekom zimskog prijelaznog roka vratiti u Dinamo

Eduardo da Silva bio je junak Dinamovih navijača, 2007. preselio se iz Maksimira na Arsenalov Emirates a tih je godina i uredno zabijao za Bilićevu Hrvatsku. No onda je u proljeće 2008. teško ozlijeđen i počeo je njegov mukotrpni povratak nogometu. I dok se čak sumnjalo hoće li moći hodati, Eduardo je nakon mjeseci terapija opet zaigrao. Istina, ne na istoj razini, ali izborio se i za mjesto u reprezentaciji te za svoj transfer u ukrajinski Šahtar, perjanicu ukrajinskog nogometa, koji već godinama igra u Ligi prvaka.

No istovremeno je počeo voditi pravnu bitku oko osobnog menadžerskog ugovora s Dinamovim glavnim operativcem Zdravkom Mamićem. Repovi se još uvijek povlače, a kako stvari stoje, neće tako brzo ni nestati. Samim time - o povratku u Dinamo, kako su se u petak raspisali brojni hrvatski mediji - neće biti ništa.

'Znam da je sada dobro skrenuti temu s Dinamova poraza od Ludogoreca i da je zanimljivo pisati kako u Dinamu rade sve da se popravi stanje. No ja sam još uvijek igrač Šahtara', rekao je u razgovoru za tportal.hr Eduardo da Silva.

Dobro, ali ugovor sa Šahtarom vam istječe sljedeće godine?

'To je također točno, No ja se u Dinamo ne mogu vratiti. I ne samo u Dinamo, nego i u Hrvatsku dok imam privatnih problema. A dok to ne riješimo, o povratku ne želim razgovarati', objasnio je 30-godišnji Eduardo da Silva i time otklonio svaku mogućnost povratka u Dinamo.  Posebice u nadolazećem prijelaznom roku.

Kako bi samo Dudu dobro došao Dinamu koji je u posljednje vrijeme zaredao s lošim igrama. Nakon novog poraza u Europskoj ligi i problema s realizacijom, u idealnom scenariju Dudu bi sigurno bio dočekan kao spasitelj. Ali ta priča u ovom trenutku ipak nalikuje na znanstvenu fantastiku.