PORUKA IZ UKRAJINE

Eduardo: Mamićev je ispad običan šou, estrada

29.11.2011 u 19:11

Bionic
Reading

Trakavicu Eduardo - Mamić u utorak je prokomentirao Brazilčev zastupnik, odvjetnik Ivica Crnić

'Razgovarao sam s Eduardom i rekao je da je Mamićev istup puka estrada, običan šou. No, gospodin Mamić nije pobio niti jednu bitnu okolnost naših tvrdnji pa nismo zabrinuti'.


Mamićevu najavu da će pokrenuti i kaznenu prijavu protiv Eduarda Crnić je prokomentirao:

'Sumnjam da će podnijeti kaznenu prijavu, nema nikakve osnove za to. Uostalom, već pripremamo ozbiljne materijale koje ćemo ubrzo poslati u Fifu. Dokazat ćemo da je to bio klasičan menadžerski ugovor, a ne ugovor o pokroviteljstvu'.

Eduardo iz Ukrajine budno prati cijeli slučaj.

'Ljutit je jer su ga mediji tretmanom stavili u neravnopravan položaj s Mamićem. Zbog toga sprema novo obraćanje hrvatskoj javnosti. Nije ga iznenadilo to što ga je Mamić vrijeđao jer to samo pokazuje da mu nedostaje pravih argumenata pa se koristi argumentom sile. Također, Eduarda zanima zašto se na konferenciji nije obratio Mario Mamić, već Zdravko, kao i to zašto se koristio prostorijama Dinama, što je opet sukob interesa. Naime, ovo je privatni spor, a ne spor Dinama i Eduarda'.

Hrvatski odvjetnici nerado su komentirali slučaj Eduarda i Mamića. Prokomentirala su ga tek dvojica uglednih odvjetnika, Silvije Hraste i Veljko Miljević.

'Teško je komentirati jer nisam do kraja upoznat sa svim stavkama, no osobno mislim da bi slučaj prije mogao dobiti Eduardo. Ne mogu tvrditi da je taj ugovor bio lihvarski, no sudska praksa često štiti slabijeg, a u ovom je slučaju to Eduardo', rekao je Hrelja.

Miljević je pak dodao:

'I Mamić i Eduardo djelomično su u pravu. Ovaj ugovor ima i elemente menadžerskog i pokroviteljskog. U prve tri-četiri godine, dok Eduardo nije puno zarađivao, on je bio pokroviteljski, a sad je sigurno menadžerski jer mu Mamić više ništa ne pomaže. Zato je ishod neizvjestan, sudac će imati težak posao. A Zdravko se zaletio kada je najavio kaznenu prijavu za Eduarda. Naime, za to nema nikakve osnove'.