OPET SJAJAN

Eduardo kapetan i strijelac protiv Burnleya

08.03.2009 u 14:57

Bionic
Reading

Protekla dva tjedna i pauza zbog istegnuća mišića Eduardu da Silvi su odgodili kontinuitet nastupa nakon duge stanke zbog loma noge. Ipak, trener Arsene Wenger uvrstio ga je u prvi sastav u dvoboju FA kupa, što mu je pouzdani hrvatski napadač vratio trećim golom u posljednja dva nastupa

Arsenal je protiv Burnleya izborio nastup u  četvrtini finala FA kupa, a napad domaćih na početku su predvodili Meksikanac Carlos Vela i Eduardo da Silva.

Iako su susret počeli bivši kapetan William Gallas, dugo očekivani Andrej Aršavin te niz igrača koji imaju dulji staž u klubu od Eduarda, francuski strateg kapetanom je imenovao baš hrvatskog napadača. To je posebna čast, koja najbolje svjedoči koliko Wenger cijeni Eduardovu stabilnu psihu i igračke kvalitete.

Dudu je tako nastavio niz, kapetansku vrpcu nosio je i u Dinamu nakon umirovljenja Zorana Mamića.

Arsenal je protiv Burnleya imao poseban motiv, jer ih je taj sastav izbacio iz Liga kupa ove sezone, a u 25. minuti igre Londončani su poveli. Pogodak je došao nakon lijepog driblinga, solo prodora i hladnokrvnog loba u režiji Meksikanca Vele. Na predivan gol mlađeg kolege Eduardo je u 51. minuti uzvratio sjajnim udarcem nakon dodavanja Songa kojim je povisio rezultat na 2:0 i riješio pitanje pobjednika.

Desetak minuta kasnije dobio je savršenu dugu loptu, glavom gađao suprotni kut, no iz sjajne prilike promašio je vrata. Sve u svemu, bio je opasan i prodoran, a u 71. minuti zamijenio ga je Theo Walcott, koji se vratio nakon teške ozljede ramena. Kapetansku vrpcu predao je Robinu van Persieju, zaslužio ovacije navijača i otišao na odmor. Ovaj put zasigurno kraći, jer na terenu je dokazao da u nastavku sezone može računati na značajnu minutažu.

Konačnih 3:0 tri minute prije kraja postavio je Emmanuel Eboue.