MALA ŠKOLA SKIJANJA

Dvostruka pobjeda i prvi Globus Hrvata

30.01.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je nakon tek 24. mjesta u spustu pobijedio u kombinaciji u Chamonixu i potvrdio da je klasa za sebe u toj disciplini. Utrku prije kraja već je osigurao Mali kristalni globus. Da priča bude bajka, pobrinuo se Natko Zrnčić Dim koji je završio na drugom mjestu

Ivica je u trećoj kombinaciji sezone ostvario treću pobjedu, ukupno 18. u karijeri, i nakon slalomskog trijumfa prije devet godina upisao drugi Kristalni globus u karijeri. Do kraja je još jedna utrka, a Ivica ima 300 bodova, 157 više od Zurbriggena. Natko je osmi u poretku kombinacije. Usput budi rečeno, povećao je i prednost pred Zurbriggenom u ukupnom poretku i ona danas iznosi gotovo nestvarnih 475 bodova. Gotovo da Ivica može na odmor.

Natko je odvezao sjajan spust i nakon četiri pada u zadnjih mjesec dana dokazao koliko je hrabar. Slalom je također odvezao na visokoj razini i iza sebe je ostavio sve osim nedodirljivog sunarodnjaka. Treći je Norvežanin Svindal koji je ostao dvije stotinke iza Natka.

Da se savršeno zaokruži najveći uspjeh hrvatskog skijanja, pobrinuli su se i Dalibor Šamšal i Tin Široki. Šamšal je bio 25, Široki 29. i tako su prvi put u povijesti četiri Hrvata osvojila bodove u jednoj utrci Svjetskog kupa. Kapa do poda, bolje ne može.