NE PROPUSTITE

Dvije nogometne poslastice u HT Prvoj ligi; evo gdje možete gledati super teška gostujuća iskušenja Hajduka i Rijeke

21.06.2020 u 14:05

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu zadnje dvije utakmice 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Slaven Belupo dočekuje Rijeku (18.55), a Lokomotiva je domaćin Hajduku (21.05). Obje utakmice pratite na kanalima Arenasporta (MAXtv), a na tportalu možete vidjeti golove i sažetke tih dvoboja

Slaven Belupo – Rijeka (18.55, Arenasport 3)

U koprivničkom prvoligašu jojš nisu riješili pitanje ostanka i zato će 'Framaceuti' biti jednako motivirani kao i gosti koji žele vratiti drugu poziciju u prvenstvu te tako odgoditi Dinamovu proslavu prvaka.

'Moramo igrati kao ove zadnje četiri utakmice, moramo biti fokusirani na najsitnije detalje svih 90 minuta i ne smijemo Rijeci dati prostora. Bit će jako kompleksna utakmica, protivnik koji igra u identičnom sustavu kao i mi, bit će mnogo nadmudrivanja… Sve u svemu, veliki izazov je pred nama i najkompleksnija utakmica nakon pauze za nas', izjavio je trener Tomislav Stipić.

Vraća se publika...

'Znam da je to ‘trla baba lan’, ali mislim da smo imali publiku da bi prošli dalje u Kupu. Da smo ju imali u nekim momentima da nas podrži, da nam da potvrdu da smo na dobrom putu, mislim da bi to bila dodatna inspiracija. Veselim se njihovom povratku. Nije bitno koliko ih dođe, bitno je da ih mi osjetimo i čujemo i bit će nam mnogo, mnogo lakše.'

Evo što kažu u riječkom taboru...

'Zadnja utakmica s Dinamom pokazala je snagu Slaven Belupa i svjesni smo gdje idemo igrati. Utakmice dolaze brzo jedna za drugom, nema previše vremena za analize, možda samo manje korekcije', ustvrdio je trener Simon Rožman.

'Igramo protiv momčadi koja ima dobar iznos lopte, dobru kombinatoriku u sredini terena... Isto tako uvjeren sam da imamo dovoljno kvalitete, iskustva i motiva da napravimo sve što bi bilo potrebno za pobjedu. Želim igrače vidjeti s energijom i stavom kao protiv Lokomotive', dodao je je slovenski stručnjak.

  • +12
Rijeka - Lokomotiva (29. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Lokomotiva – Hajduk (21.05, Arenasport 3)

Zahuktala se bitka za drugo mjesto. Hajduk si je atmosferu pokvario porazom na Poljudu od Varaždina i kvalifikacije za Ligu prvaka mu vise. Splićani dolaze na noge 'Lokosima' koji imaju jednake ambicije, ali momčad s Kajzerice izgleda na travnjaku neusporedivo bolje. Bit će to zanimljiv sudar...

'Apsolvirali smo jako bitnu utakmicu protiv Rijeke. te smo ostvarili pozitivne rezultate protiv dva jako teška protivnika, kojima smo uzeli četiri velika boda, što je veliki uspjeh. Slljedeća utakmica je Hajduk koja je isto jako bitna. U naletu smo, puni smo samopouzdanja i dobro izgledamo na terenu, sigurno da želimo nastaviti naš pozitivan niz', rekao je trener 'lokosa' Goran Tomić te dodao:

'Hajduk je sam po sebi veliki klub, bez obzira na određene poteškoće u kojima se nalazi, tako da maksimalno ozbiljno shvaćamo utakmicu i dati ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Kranjčevićevoj!'

  • +5
Hajduk - Varaždin (29. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Treneru Hajduka Igoru Tudoru ovih dana nije lako, ali...

'Situacija je kao i svaki put nakon poraza u nekoj nogometnoj ekipi, za one koji su pravi motivirajuća, za one koji nisu nije. Sreća je da igramo vrlo brzo, moramo se dobro pripremiti i odigrati kvalitetnu utakmicu. Poraz od Varaždina ostavili smo iza sebe, gledamo na novu utakmicu, želimo odigrati bolje, čeka nas još sedam susreta, sedam finala i svi smo na istom tragu te radimo za isti cilj', poručio je strateg 'bilih'.

Nogomet se vraća na MAXtv! Napokon opet možemo uživati u nogometu s domaćih terena uz Arenasport kanale. Sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

HT Prvu ligu možete gledati i u dresu omiljenog kluba koji vam poklanja Hrvatski Telekom, a kako do dresa možete pročitati OVDJE.

Najvažnije da se nogomet vraća iako bez gledatelja na stadionima no zato su tu televizijski ekrani. Podsjećamo, sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Hrvatska 1. liga

Inter Zaprešić-Osijek0:1
Gorica-Dinamo Zagreb0:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb30233472
2.Osijek301410652
3.Rijeka29157752
4.Hajduk29156851
5.Lokomotiva29155950
6.Gorica3010101040
7.Slaven Belupo29771528
8.Istra 196129571722
9.Varaždin29491621
10.Inter Zaprešić30381917

Sljedeće utakmice

21.6.Slaven Belupo-Rijeka
21.6.Varaždin-Istra 1961
21.6.Lokomotiva-Hajduk
25.6.Istra 1961-Lokomotiva
25.6.Varaždin-Inter Zaprešić