JAKO RUŽNE SCENE

Dvije godine nakon tragedije, opet stravična nesreća!

13.10.2013 u 10:13

Bionic
Reading

Veliki sudar u kojem je sudjelovalo čak pet vozača obilježio je utrku Moto2 klase u Maleziji i podsjetio na tragičnu pogibiju Marca Simoncellija

Podsjetimo, Simoncelli je 2011. godine na stazi Sepang izgubio kontrolu, pao s motora i poginuo pod naletima kolega Colina Edwardsa i Valentina Rossija. Bila je to tragedija koja je potresla svijet motociklizma i trebala biti upozorenje organizatorima Svjetskog motociklističkog prvenstva da se sigurnosni aspekt utrka mora poboljšati.

Međutim, ništa nisu naučili ljudi koji vode ovo natjecanje pa ove godine gledamo još teže i opasnije padove nego prije, posebno u MotoGP klasi, a opasnost od teških ozljeda ili nove tragedije još uvijek stoji u zraku.



Tako je Malezija dvije godine nakon Simoncellija opet vozačima pokazala zube, a utrka Moto2 klase prekinuta je već u prvom krugu zbog vrlo ružne nesreće u kojoj je sudjelovalo pet vozača: Axel Pons, Zaghwan Zaidi, Javier Iturrioz, Decha Kraisart i Fadli Immammudidin.

Axel Pons je bio taj koji je naletio na motor ispred sebe i pritom odletio u zrak uz grubo prizemljenje, no prošao je bez težih ozljeda, kao i ostali vozači uključeni u nesreću, s obzirom da srećom na nikog od njih nije naletio jureći motor, kao na nesretnog Simoncellija.