SUSPENZIJA UEFE

Dva nogometaša CSKA pala na doping kontroli

08.12.2009 u 14:19

Bionic
Reading

UEFA je suspendirala braniče moskovskog CSKA Sergeja Ignjaševiča i Alekseja Berezuckog zbog dopinga te njih dvojica ne mogu igrati utakmicu Lige prvaka protiv Bešiktaša u utorak

Obojica nogometaša ruskog prvoligaša su bili pozitivni na zabranjenu tvar nakon utakmice Lige prvaka u gostima kod Manchester Uniteda 3. studenoga.

CSKA je u svojoj izjavi objavio da su Ignjaševič i Berezuckija žrtve proceduralne pogreške liječničkog osoblja kluba koje nije prijavilo da uzimaju određeni lijek.

Dvojica nogometaša su privremeno suspendirana dok se o slučaju ne izjasni disciplinsko tijelo UEFA-e 17. prosinca. Suspenzija stupa odmah na snagu.

'Naše liječničko osoblje je napravilo tehničku pogrešku kada nisu na doping testu 3. studenoga prijavilo da nogometaši uzimaju lijek Sudafed', stoji u izjavi objavljenoj na internetskim stranicama kluba.

CSKA dodaje da lijek koji su uzimali Ignjaševič i Berezuckij nije na listi zabranjenih lijekova, ali da su liječnici svejedno to trebali otkriti na doping testu.

CSKA će se plasirati u osminu finala Lige prvaka ako ostvare bolji rezultat od Wolfsburg kojem u goste dolazi Manchester United.