BRAVO, DEČKI!

Dva Brozovićeva uboda za veliki trijumf mladih Hrvata

14.10.2013 u 21:11

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine slavila je u Švicarskoj 2:0 te je tako napravila veliki korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo 2015. u Češkoj

Izabranicima Nike Kovača sjajno ide u kvalifikacijama. Upisana je i četvrta pobjeda u isto toliko utakmica, ali je ova najvrednija jer je postignuta u gostima u Luganu kod najvećeg konkurenta Švicarske, koja je prema mnogima bila i prvi favorit skupine.

U drugi krug kvalifikacija plasirat će se deset pobjednika skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Tih će 14 momčadi tvoriti sedam parova koji će u dvije utakmice odlučiti o putnicima na Euro 2015. na koji se kao domaćin izravno plasirala Češka.

Mladi 'kockasti' su do tri boda stigli zahvaljujući dvama pogocima Marcela Brozovića. Dinamov veznjak je prvo pogodio iz slobodnjaka u 38. minuti te u 76. nakon asistencije Bručića.

Mora se spomenuti i doprinos vratara Zelenike koji je skinuo nekoliko opasnih pokušaja domaćih nogometaša (Ben Khalife i Buufa).

Hrvatska ima 12 bodova i gol razliku 13:0 (četiri utakmice), Švicarska ima šest bodova iz tri susreta, Ukrajinci i Latvijci po tri boda, a Lihtenštajn je bez bodova.

Sljedeću utakmicu u skupini 5 Hrvatska će ponovno igrati protiv Švicarske, ali ovaj put na domaćem terenu, 14. studenoga.