KRAJ ZA u-17 REPREZENTACIJU

Durdov senzacionalno zabio, ali nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale

26.05.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna U-17 reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva na Cipru nakon što je u susretu posljednjeg kola skupine B odigrala 1:1 protiv Walesa.

Bio je to treći remi odabranika izbornika Marijana Budimira nakon 0:0 protiv Austrije i 2:2 protiv Danske.

Uoči posljednjeg kola bilo je jasno kako mladi Vatreni moraju pobijediti otpisani Wales i nadati se povoljnom ishodu druge utakmice između Austrije i Danske koja nije smjela završiti remijem s mnogo golova.

I dok je Austrija već nakon sat vremena igre imala velikih 4:0, hrvatska vrsta nažalost, nije uspjela slomiti srčane Velšane.

Hrvatska je povela u 24. minuti golom Brune Durdova (gol pogledajte OVDJE). Mladi igrač Hajduka sjajno je pogodio direktno iz kornera iznenadivši vratara Maxa Hudsona. Nažalost, hrvatsko slavlje je kratko trajalo, u 32. minuti je Cruz Allen izjednačio iz slobodno udarca.

U nastavku susreta Hrvatskoj je trebao jedan gol, ali je ostalo 1:1.

U drugom ogledu skupine, Austrija je uvjerljivo porazila Dansku sa 4:0, a po dva gola zabili su Philipp Moizi (11, 29) i Oghenetejiri Adejenughure (50, 52).

Na koncu je Austrija osvojili prvo mjesto sa sedam bodova, dalje ide i Danska sa četiri boda, Hrvatska je treća s tri boda, dok je posljednji Wales osvojio jedan bod.

Podsjećamo, plasman u četvrtfinale osvojit će po dvije najbolje ekipe iz svake od četiri skupine.