samo za tportal

Duje Čop bez imalo skrivanja otkrio tko je 2012. godine, osim Ante Rukavine i Domagoja Vide, bio ključ uspjeha nad Ludogorecom

08.08.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama ovog je utorka na maksimirskom stadionu (20 sati, MAXSport 1) uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka protiv bugarskog Ludogoreca, a Čačićeva je momčad u prvom okršaju upisala gostujuću pobjedu 2:1 te s prednošću ulazi u ovih 90 minuta. Ova su se dva kluba već sastajala u europskim okršajima, a posebno dramatično bilo je 2012. godine, kada je Modre u osmoj minuti sudačke nadoknade spasio Domagoj Vida

Dinamo se sprema za uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, odnosno za ulazak u play-off najelitnijeg klupskog natjecanja. A da bi došao do tog uspjeha, koje mu potom jamči ulazak barem u skupinu Europske lige, igrači Ante Čačića moraju obraniti pogodak prednosti iz Razgrada.

Međutim, unatoč pobjedi u prvoj utakmici, jedno je sigurno, Dinamo se u utorak ne smije opustiti. A podsjetio je na to i Duje Čop, Dinamov nogometaš na posudbi u Šibeniku, koji je protiv Ludogoreca igrao i te 2012. godine, ali i sezonu kasnije u skupinama Europske lige. U toj sljedećoj sezoni, Čop je čak i zabio Ludogorecu. Ipak, ovi prvi okršaji, a te 2012. godine u Razgradu je bilo 1:1, da bi u Zagrebu Vida zabio u osmoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu 3:2, posebno se pamte.

'Da, tada se o Ludogorecu baš i nije puno znalo. Svi su bili uvjereni, posebno mediji i navijači, kako ćemo imati lagan posao. Međutim, već u prvoj utakmici vidjelo se da je riječ o ozbiljnoj ekipi, koja je tada formirana, ali koja je rasla sljedećih godina i bila sudionik u Ligi prvaka, te uspijevala čak i remizirati s Liverpoolom', počeo je svoje prisjećanje za tportal na ljeto 2012. godine Duje Čop.

Dinamo je tada imao izuzetno raspoloženog Antu Rukavinu, koji je s tri gola u dvije utakmice bio možda i ključni igrač?

'Da, bio je izuzetno raspoložen. No, osim tri gola, moram podsjetiti da je u zadnjoj minuti prve utakmice spasio i pogodak Ludogoreca zaustavivši loptu na gol-crti. Naravno, svi se sjećamo i gola Domagoja Vide u pravoj drami'.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Tu je Čop malo zastao, pa nastavio.

'Ali kada god s nekim od suigrača pričam, uvijek naglašavamo, kako je ključnu ulogu u svemu imao trener Ante Čačić, koji je smirivao momčad i uvjeravao nas u pobjedu. Vjerujte mi, a takav sam osjećaj imao i tijekom tog uzvrata, iako smo gubili 2:1, bio sam siguran da ćemo doći do pobjede. Pa čak i u toj sudačkoj nadoknadi nitko nije gubio vjeru, baš kao i cijela momčad koja niti prestajala igrati'.

S obzirom na to da je i sada Ante Čačić na klupi, mirnoće bi opet trebalo biti?

'Vjerujem da hoće. Dinamo se još zahuktava, ali već u ovoj utakmici bi mogao pokazati svoju pravu klasu. Jer Dinamo je formu, vjerujem, tempirao za ovaj dio sezone. Naravno, ulazak u play-off Lige prvaka je primarni cilj. S time da bi Modrima utješna nagrada bila ulazak u skupine Europske lige. No, sigurno će i ova utakmica biti teška, ali ako Dinamo uđe ozbiljno, koncentrirano, uvjeren sam u prolazak'.

Prvu utakmicu niste gledali?

'Nisam uspio, imali smo trening, ali poslije sam svakako pogledao sažetak. I iz njega je bilo jasno uočljivo kako je Ludogorec dobra i ozbiljna momčad, ali bez obzira na to, Dinamo ipak ima klasu više', završio je 32-godišnji Čop.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.