GRČKA NEMOĆ

Duhoviti Subašić 'bocnuo' suigrača i nasmijao hrvatsku javnost

13.11.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Hrvatski vratar Danijel Subašić u uzvratnoj je utakmici dodatnih kvalifikacija ostao čiste mreže, a poslije ogleda na duhovit način opisao je nemoć Grka

Hrvatski golman imao je i teških trenutaka u kvalifikacijama, bio je čak i prokazan kao glavni krivac za poraz kod Turske (1:0) zbog slabe reakcije kod jedinog pogotka domaćina.

No to je iza njega, Monacova 'jedinica' opet je bila na visini zadatka iako se mora priznati da je i obrana učinila veliki dio posla.

  • +10
Hrvatska slavi prolazak na SP u Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Ostvarili smo sjajan posao. Došli smo u Grčku po plasman na svjetsko prvenstvo i u tome smo uspjeli. Pokazali smo pravi karakter i sada treba nastaviti raditi, kako bismo u Rusiji pokušali napraviti nešto veliko,' izjavio je Subašić.

Nakon pobjede od 4:1 na Maksimiru Hrvatska je gotovo rutinski obranila prednost od tri gola u Pireju. Grčki nogometaši su bili gotovo nemoćni, a na šaljiv način to je istaknuo i hrvatski golman.

'Najveću opasnost na utakmici imao sam od Vide,' dodao je Subašić, dok mu je branič dobacio:

'Zato si me pogodio loptom u glavu.'

>> Je li bećar Vida pretjerao u slavlju? Evo što je napravio izborniku Daliću!

Ponešto o atmosferi oko reprezentacije.

'Željeli bismo da svaki puta atmosfera oko reprezentacije bude kao protiv Grčke na Maksimiru. Narod je uvijek bio uz reprezentaciju, i nadam se da će se vratiti taj ugođaj.'