KUGLANJE

Drugoligaš, a ima najbolje mlađe juniore u Hrvatskoj

  • Autor: B. Vukina
  • Zadnja izmjena 19.12.2011 13:27
  • Objavljeno 19.12.2011 u 13:27
Državni prvaci (slijeva) Leon Pašiček, Dominik Fuček, Adrian Belar i Kristian Leskovčanin

Državni prvaci (slijeva) Leon Pašiček, Dominik Fuček, Adrian Belar i Kristian Leskovčanin

Izvor: tportal.hr / Autor: B. Vukina

Kuglački klub Centar, osim što je njegov pomladak bez premca u mlađejuniorskoj konkurenciji, od 23. prosinca do 15. siječnja širom otvara vrata osnovcima u kuglani Pongračevo

Niti su bogati, niti slavni, a ipak prednjače. Malo je drugoligaških kuglačkih klubova koji se mogu pohvaliti time da imaju 104 registrirana člana, a mlade selekcije među najboljima u zemlji. Upravo takav klub je zagrebački Centar, osnovan 1980. na poticaj trenera i dužnosnika Mire Semenskog. Predsjednik kluba je Nikola Škugor, dopredsjednik Pero Višek, tajnica Gordana Senta, a voditelj kuglačke škole Antun Pešut.

'Sastavi Centra sudjeluju na svim službenim natjecanjima, od najmlađih, a to su dječaci do devet godina, do seniora', pripominje trener Miro Semenski.

Voditelj škole Antun Pešut šaleći se kaže:

'Ja proizvodim mlade igrače, a Miro Semenski ih blagoslivlja. '

Centrov ponos su mlađi juniori Adrian Belar, Dominik Fuček, Kristian Leskovčanin i Leon Pašiček, koji su osvojili naslov hrvatskih prvaka u mlađejuniorskoj momčadskoj konkurenciji. U natjecanju mladih do 14 godina Centrovi članovi Tin Klancir, Filip Zadravec i Mislav Vuković osvojili su naslov viceprvaka, a viceprvaci su i Centrovi dječaci do deset i do 11 godina.

U Centru su sve organizacijske kockice uredno posložene, a rezultati mladih uz potporu roditelja potvrđuju da je klub na pravom putu.

Danas već dva mlađa juniora Adrian Belar i Dominik Fuček igraju (i) za seniore uz Ninu Semenskog, Marija Miloša, Antuna Pešuta, Stjepana Bedekovića, Nikolu Škugora i Aleksandra Drljaču.

Od 23. prosinca do 15. siječnja Centar organizira vlastitu akciju Odmorko okupljajući u kuglani Pongračevo učenike osnovnih škola Volitno, Rudeš, August Šenoa i Kralj Tomislav.

Kad je Nikola Škugor, sadašnji predsjednik Centra, počeo kuglati na poziv Zdravka Karabelja, jednog od osnivača, nije ni slutio da će postati stalnim privrženikom kluba. Škugor je počeo kuglati u Medulićevoj 8. Danas na toj adresi kuglači više ne stanuju, a Centrovi članovi našli su svoj dom na Pongračevom, gdje inače stoluje ženski kuglački klub Zagreb. Uz Zagrebovu potporu i razumijevanje Centar uspijeva uspješno ostvarivati svoje planove u radu s mladima.

Premda su klupski počeci, kako rekosmo, vezani uz Medulićevu ulicu, današnji naraštaj Centar će radije opisati kao klub mladih s Trešnjevke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi