senzacionalna čistka

Drastična odluka; nogometni klub otpustio 40 igrača u jednom danu!

30.06.2017 u 16:44

Bionic
Reading

Mighty Jets FC momčad je iz druge nigerijske lige. Ambiciozni vlasnici žele povratak u najviši rang, no baš im i ne ide najbolje te su se odlučili na radikalnu mjeru - u istom su danu otpustili čak 40 svojih nogometaša

Druga nigerijska liga ima 13 momčadi, a Mighty Jetsi trenutno su na sedmom mjestu s malim šansama da se vrate u najviši rang. Momčad koja je još davne 1972. godine osvojila naslov prvaka Nigerije već se duži niz godina bezuspješno pokušava vratiti u najjaču konkurenciju.

Vlasnicima kluba iz grada Jos jednostavno je prekipjelo i uslijedila je čistka. Čak 40 nogometaša dobilo je otkaze!

'Imali smo veliki broj igrača u ekipi, njih čak 65. Jednostavno ih je bilo previše i nisu doprinosili momčadi. Zato smo morali dati otkaz četrdesetorici', pojasnio je sportski direktor kluba Benedict Akwuegbu, inače nekadašnji standardni napadač nigerijske reprezentacije, te zaključio:

'Za sezonu nam je dovoljno 35 igrača, ono što smo imali do sada bilo je previše. Morali smo poduzeti ovakav drastični korak kako bi oslobodili prostor za one koji nam mogu donijeti kvalitetu i rezultate. U isto smo vrijeme doveli deset novih igrača.'

Akwuegbu je dodao kako je atmosfera u svlačionici sada potpuno drugačija, puno bolja i pozitivnija, te kako vjeruje da ekipa ima sve što je potrebno da se bori za plasman u prvu ligu.