bez milosti

Drastična kazna za najskupljeg nogometaša Schalkea; za početak će platiti 100.000 eura...

06.04.2020 u 14:17

Bionic
Reading

Amine Harit (22) ofenzivni je veznjak njemačkog Schalkea, ujedno i najskuplji 'eksponat' u izlogu 'rudara'. No, mlađahni će Francuz marokanskih korijena sada dobro zapamtiti izlazak kojim je prekršio strogu karantenu zbog pandemije koronavirusa

Amine Harit (22) je do prekida sezone u Bundesligi zbog pandemije koronavirusa bio jedan od najboljih igrača Schalkea. U prvenstvu je odigrao 24 utakmice, zabio je šest golova i još četiri puta asistirao suigračima. Jasno, takve igre nisu prošle nezapaženo te je mladom ofenzivnom veznjaku vrijednost na nogometnom tržištu poprilično porasla. Prema Transfermarktu sada vrijedi čak 30 milijuna eura i najskuplji je nogometaš u redovima 'rudara'.

No, dečko je mlad, željan provoda, pa mu je karantena - koju je propisao klub zbog pandemije koronavirusa - teško pala. Zato je Harit krajem ožujka odlučio malo izaći iz karantene i vidjeti što se nudi od noćnog života u okolici G'kirchena. Problem? To što su kafići, restorani i noćni klubovi u Njemačkoj zatvoreni, ali uvijek se nađe neki 'ilegalni'. Tako je Harit 'pao' jer je policija upala u jedan nargila-bar koji nije poštovao strogu zabranu rada.

Jasno, Amine Harit te je večeri uhićen s još desetak osoba koje su se našle u lokalu. Na prvu kaznu, onu klupsku, nije trebalo dugo čekati. U Schalkeu nisu imali milosti, odlučili su mladom nogometašu očitati lekciju te mora platiti 100.000 eura zbog kršenja karantene.

To je najveća moguća kazna koju mu može 'odrezati' klub, a taj će novac uplatiti u humanitarne svrhe, organizacijama za borbu protiv koronavirusa u Njemačkoj i Maroku.

'Istina je, Amin je bio tamo s prijateljem. To je bila pogreška, sad je i njemu jasno... Podsjetio sam ga koliko je situacija ozbiljna i da stvari koje su do jučer bile normalne više jednostavno ne možemo tolerirati. Jako mu je žao i tvrdi da se takvo što neće ponoviti', rekao je sportski direktor Schalkea Jochen Schneider u razgovoru za Bild.

Dojam je kako bi ovih 100.000 eura kazne mogao biti najmanji problem za Harita jer će sigurno dobiti prijavu njemačke policije zbog kršenja karantene i boravak u ilegalnom nargila-baru, a prijeti mu i kazna Bundeslige koja je najavila kako će sankcionirati ovakve neozbiljne nogometaše koji svojim djelovanjem ugrožavaju svoje, ali i zdravlje ljudi oko sebe. Te posljednje dvije kazne mogle bi biti proporcionalne njegovim primanjima, pa bi Amine Harit mogao ostati bez još nekoliko stotina tisuća eura. Sigurno je samo jedno, dobro će zapamtiti ovaj izlazak. Jedan mu je to od najskupljih...