ljubav u doba korone

Suludi potez ruskog reprezentativca; pobjegao je iz karantene u Španjolskoj kako bi proslavio 18. rođendan unuke Borisa Jeljcina

06.04.2020 u 09:57

Bionic
Reading

Nogometaš španjolskog prvoligaša Celte Vigo ruski reprezentativac Fjodor Smolov (30) prekršio je karantenu koja je na snazi u Španjolskoj zbog pandemije koronavirusa i vratio se u Rusiju kako bi bio na proslavi 18. rođendana svoje djevojke

Španjolski mediji, pozivajući se na klupske izvore, donose kako je Celta objavila da je njihov ruski napadač Fjodor Smolov (30) tražio dopuštenje da se vrati u domovinu zbog osobnih razloga, ali mu to La Liga nije dopustila.

No, Rus se nije pokolebao, oglušio se o zabranu te obavijestio Celtu o svom - odlasku za Rusiju! Čelnicima kluba objasnio je da će se vratiti kada riješi 'osobna pitanja' u Rusiji.

Sada je otkriveno kako su ta osobna pitanja vezana uz proslavu 18. rođendana njegove djevojke Marije Jumaševe, inače unuke bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jeljcina!

Eh, što ti je ljubav... Da, Smolov je unajmio privatni avion i jednostavno odletio za Rusiju, pandemija koronavirusa za njega nije nikakva prepreka. Posebice ako se radi o rođendanu, i to 18. Najslađe su to godine...

Inače, Smolov je standardni ruski reprezentativac, a u Celtu je stigao ovog siječnja iz moskovskog Lokomotiva gdje je igrao uz našeg Vedrana Ćorluku. Smolova pamtimo i po promašenom penalu na SP-u protiv Hrvatske... Taj mu je penal sad najmanji problem jer ga, kad se i ako se uopće vrati u Španjolsku, čeka drastična kazna zbog bijega iz karantene.

'Zbog situacije u Španjolskoj bio sam prisiljen vratiti se u Rusiju kako bih bio bliže svojoj obitelji. Zahvalan sam Celti na podršci i moram reći da sam informirao klub o svemu. Sad sam u karanteni i u kontaktu s klubom oko daljnjih protokola. Molim vas za razumijevanje', 'pokajnički' je objavio Smolov na Instagramu.

View this post on Instagram

В реалиях нынешней ситуации, нашей общей борьбы с вирусом, особенно при закрытии границ, ситуация потребовала моего возвращения в Россию, что бы быть ближе к моей семье. Я благодарен Сельте за понимание и хочу подчеркнуть, что обо всех шагах информировал клуб. Сейчас будучи на обязательном карантине, нахожусь в регулярном контакте с тренерским штабом для выполнения обязательной программы. Прошу с пониманием отнестись к данной ситуации. При первых изменениях к лучшему и первому требованию клуба буду счастлив вернуться в Виго. Debido a la situación que se presenta y al cierre de fronteras me he visto obligado a regresar a Rusia para estar más cerca de mi familia. Estoy muy agradecido al Celta por su apoyo y me gustaría enfatizar que Informé al club sobre todos los pasos. Ahora que estoy en cuarentena obligatoria, estoy en contacto continuo con el equipo técnico para seguir el protocolo que se ha establecido. Les pido que traten esta situación con comprensión. En cuanto todo empiece a mejorar estaré encantado de volver a Vigo.❤️⚽️

A post shared by Fedor Smolov (@smolovfedor_10) on

Smolovljev suigrač Pione Sisto također je napustio Španjolsku prošli mjesec, prekršivši pravila o karanteni kako bi se vratio u Dansku. Španjolski mediji su objavili da on nije obavijestio Celtu o tome sve dok nije napustio zemlju.

Španjolska ulazi u četvrti tjedan karantene koja je produljena do 26. travnja kako bi ograničila širenje koronavirusa koji je odnio više od 12.000 života u toj zemlji.