dečki, držite razmak...

Ivan Perišić i njegovi suigrači vraćaju se treninzima; ovo je Bayernov plan kako ih zaštititi od zaraze koronavirusom

06.04.2020 u 10:43

Bionic
Reading

Igrači minhenskog Bayerna nastavljaju s treninzima u ponedjeljak 'u manjim grupama', objavili su iz bavarskog kluba. To će biti prvi trening momčadi otkako je Bundesliga suspendirana zbog pandemije koronavirusa

Iako je Njemačka četvrta u svijetu po broju zaraženih koronavirusom, to neće spriječiti momčad Bayerna da se vrati treninzima. Naime, nogometaši Bayerna radit će u posebnim uvjetima, ali imat će sve što je potrebno kako bi treninzi bili dostojni ovog kluba.

'Prva momčad Bayerna vraća se treninzima u manjim skupinama', navodi se u priopćenju kluba.

'To će se provoditi u koordinaciji s vladinom politikom i politikom kompetentnih tijela. Ne treba ni reći da će se treninzi provoditi uz poštivanje svih pravila o higijeni', dodaje klub koji je prije prekida natjecanja 13. ožujka bio vodeći u njemačkom prvenstvu.

Bayern također poziva sve svoje navijače da 'nastave slušati upute vlasti pa tako da ni ne dolaze u klupski centar za treninge'.

Otkriveno je kako će Ivan Perišić i njegovi suigrači iz Bayerna trenirati u svom trening centru i to po precizno definiranim uvjetima, a sve je to zbog sigurnosti samih igrača.

>> Pandemija koronavirusa je na vrhuncu, svijet je paraliziran, ali nogometaši Borussije (D) vraćaju se treninzima

Tako će nogometaši Bayerna na treninzima biti podijeljeni u četiri grupe po četiri igrača, te jednu grupu od pet igrača, što je - misle u klubu - dovoljan znak opreza.

Uz to su tu i dodatne mjere - svaka od tih skupina će se okupljati na parkingu, imat će vlastitu svlačionicu i praktički biti bez bliskih susreta s ostalim suigračima. Svi igrači će se nakon treninga tuširati u svojim kućama...

Recimo kako Bayern nije prvi koji je krenuo s treninzima, momčad Borussije Dortmund već je tjedan dana 'u pogonu'...

Nije nevažno spomenuti kako je Njemačkoj od posljedica zaraze koronavirusom do sada preminulo više od tisuću ljudi.