utrka kroz kataloniju

Dramatične scene; biciklističkog prvaka liječnici su oživljavali nakon što se srušio po završetku utrke

22.03.2022 u 11:45

Bionic
Reading

Talijanski biciklist Sonny Colbrelli (31), aktualni europski prvak u cestovnim utrkama iz 2021. godine, kolabirao je odmah nakon što je prošao kroz cilj prve etape utrke Kroz Kataloniju (Volta a Catalunya). Sumnja se da je doživio srčani zastoj jer su ga liječnici oživljavali uz pomoć defibrilatora te je hitno prevezen u najbližu bolnicu

Sonny Colbrelli (31) prvu je etapu utrke Kroz Kataloniju (Volta a Catalunya) završio na drugom mjestu, ali je odmah nakon dolaska u cilj izgubio svijest.

Liječnička je ekipa odmah reagirala te su nesretnog talijanskog biciklista nakon brze intervencije uspjeli stabilizirati te odmah prevesti u najbližu bolnicu. Sumnja se da je doživio srčani zastoj jer su ga oživljavali uz pomoć defibrilatora.

  • +2
Sonny Colbrelli biciklist Izvor: EPA / Autor: Toni Albir

Znakovito, prije samo nekoliko dana Colbrelli je otkazao sudjelovanje na utrci Milano - San Remo zbog bronhitisa, a sada je zbog srčanih problema završio u bolnici.

Posljednje informacije koje stižu iz bolnice u Gironi kažu da je Sonny Colbrelli stabilno, ali će ga liječnici zadržati još nekoliko dana zbog dodatnih pretraga.

'Sonny Colbrelli je pri svijesti i komunicira bez problema, ali će u sljedećih nekoliko dana odraditi dodatne pretrage. Može i hodati, dobro je', objavila je njegova momčad Team Bahrain Victorious uz pojašnjenje cijelog događaja:

'Po svršetku prve etape Sonny Colbrelli je pao u nesvijest. Pružena mu je liječnička pomoć i bio je u stabilnom stanju u trenutku kada je odvezen u bolnicu u Gironu kako bi se njegovo zdravstveno stanje dodatno istražilo. Momčad Team Bahrain Victorious zahvaljuje organizatorima i liječnicima na pomoći.'