opasan protivnik

Oglasio se strašni Kinez protiv kojeg će se boriti Filip Hrgović; ima li El Animal razloga za zabrinutost?

22.03.2022 u 09:45

Bionic
Reading

Ovo je definitivno najvažnija borba u dosadašnjoj karijeri Filipa Hrgovića (29). Najbolji će se hrvatski teškaš 7. svibnja u Las Vegasu suočiti sa Zhang Zhileijem (38), Kinezom koji u profesionalnoj karijeri nije osjetio gorčinu poraza jer ima 23 pobjede i jedan neriješeni meč

Zhang Zhilei (38) je iskusan boksač, vrlo je opasan i sigurno je najteži protivnik s kojim će Filip Hrgović (29) ući u ring u svojoj profesionalnoj karijeri.

El Animal je u ponedjeljak najavio ovaj meč koji će se održati 7. svibnja u Las Vegasu, a sada se oglasio i Kinez.

'Jako sam sretan što će se održati ova borba. Čekao sam dugo na ovu priliku, sada je ona ovdje i ne mislim je tek tako propustiti', kazao je Zhang Zhilei. Pobjednik ovog meča postat će obvezni izazivač za titulu u teškoj kategoriji po IBF federaciji. Pojas prvaka trenutno je u vlasništvu Ukrajinca Oleksandra Usika.

Pojasnio je Zhang Zhilei zašto je uopće prihvatio borbu s Hrgovićem.

'Kad se nitko od 15 najboljih boksača svijeta nije želio boriti s Hrgovićem, rekao sam si da to moram napraviti zbog sebe i za boks. Ovo mi je najvažniji meč u karijeri i cijeli sam u njemu', rekao je Zhang, a borbu je najavio i promotor Eddie Hearn:

'Sviđa mi se to što će se boriti baš njih dvojica. Dugo je trebalo da netko istupi i pristane na borbu s Filipom Hrgovićem. Treba odati priznanje Zhileiju i njegovom timu jer su prihvatili ovaj izazov. Obojica su jako snažna i znaju ih pobjeda dijeli do borbe za naslov prvaka. Bit će vatreno u ringu...'