PAMIĆEVE GOLČINE

Drama u Puli; u ludoj završnici Istra 1961 srušila Hajduk!

11.04.2015 u 19:01

  • +4

MAXtv 1. HNL, 28. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 28. kola MAXtv Prve lige Istra 1961 je na Aldo Drosini stigla do pobjede protiv Hajduka od 3:2

Puljani su u dramatičnoj završnici stigli do važnih prvenstvenih bodova u borbi za prvoligaški ostanak te su tako produljili agoniju gostiju koji na pobjedu u MAXtv Prvoj ligi čekaju više od mjesec dana i po učinku su najlošija momčad u 2015.

Bila je to sjajna utakmica, posebno u drugom dijelu kada su pali svi golovi. Hajduk je u prvom poluvremenu prijetio preko Caktaša i imao terensku inicijativu dok je Radonjić na muke stavljao obranu 'bilih'.

No ono pravo se počelo događati u nastavku. Upravo je Radonjić pogodio u 57. minuti iz teške pozicije s desna iskosa za 1:0.

Radost domaćih navijača nije dugo trajala. Nakon sedam minuta tukao je Gotal, nesigurni Dreven odbio loptu, a na pravom mjestu je bio Maglica.

Do nove prednosti Istra 1961 je čekala do 74., a tada je majstorski iz slobodnjaka, s više od 20 metara preko živog zida, mrežu zatresao Pamić.

Hajduk je u tim trenucima djelovao izgubljeno, domaćin je bio sve bliže punom plijenu, no u 88. 'bili' su opet izjednačili. Vršajević je ubacio s desne strane, Milović opalio glavom, a Drevenu lopta skliznula iz ruku u gol.

Ipak, da za domaće navijače drama dobije sretan završetak pobrinuo se junak Pamić sa svojim drugim golom u 90. Odbijenu loptu sa 16 metara precizno je poslao opet iza leđa nemoćnog Hajdukovog vratara Ranilovića za ludo slavlje sa suigračima.

Dodajmo kako je tada pocrvenio i Vršajević.

Hajduk, kojem je ovo bila 1000. službena utakmica u svim natjecanjima, od kada je hrvatske samostalnosti, ostao je na četvrtoj poziciji s 37 bodova, dok se Istra 1961 popela na osmo mjesto s 28.

Istra 1961: Dreven – Pavlović, Gregov, Obšivač, Heister – Z. Pamić, Dinis, Špehar (od 70. Franjić), Tomić (od 82. Bastos) – Radonjić , Jo (od 77. Matoš).
Hajduk: Kalinić (od 26. Ranilović) – Vršajević, Maloča, Milović, Vasilj – Nižić (od 54. Gotal) – Sušić, Mezga (od 46. Vuković), Milevski, Caktaš – Maglica.