'češljaju' poslovanje

Drama u Milanu; financijska policija upala u urede Intera, istražuju se čak 62 sumnjiva transfera...

21.12.2021 u 21:00

Bionic
Reading

Talijanski nogometni prvak Inter posljednji je u nizu klubova Serie A kojem je financijska policija upala u urede u sklopu tekuće istrage o lažnom računovodstvu

Iz Intera su potvrdili kako su dostavili potrebnu dokumentaciju u vezi s transferima igrača tijekom sezona 2017./2018. i 2018./2019. na zahtjev milanskog javnog tužiteljstva, koje je izvršilo pretres u središtu kluba.

'Niti jedan zaposlenik Intera nije pod istragom. Nikakve optužbe nisu podignute. Kako se navodi u priopćenju Državnog odvjetništva, radi se o preliminarnim istragama', poručili su iz tabora Intera.

Vlasti su prošlog mjeseca izvršile raciju i u uredima Juventusa kako bi prikupile informacije o transferima igrača i poslovima agenata između 2019. i ove godine.

  • +5
Salernitana - Inter Milano, Serie A, 17.12.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Alessandro Garofalo / LaPresse / Profimedia

Talijanske dnevne novine La Repubblica i Il Tempo nedavno su objavile kako je Talijanskom nogometnom savezu (FIGC) upućena prijava zbog čak 62 sumnjiva transfera.

Istraga se usredotočuje na napuhane vrijednosti koje igračima omogućuju prelazak iz jednog kluba u drugi za službeno mnogo više nego što vrijede.

Više klubova u Italiji i Europi navodno je pod istragom zbog sličnih transfera.