ARSENALU OTVOREN PUT

Drama u Manchesteru, drugoligaš šokirao City!

09.03.2014 u 19:26

Bionic
Reading

Nakon što je Arsenal prošao u polufinale FA Cupa u subotu, a u nedjelju ranije i Sheffield United, u nastavku dana je to uspjelo Hullu i Wiganu…

Najveće je iznenađenje poraz Manchester Cityja kojeg je na Etihadu pobijedio drugoligaš Wigan s 2-1. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala ovog natjecanja, a tada je Wigan također iznenadio i slavio s 1-0. Momčad koja je trenutačno sedma na drugoligaškoj ljestvici tako je produbila krizu Manchester Cityja koji je pred ispadanjem u Ligi prvaka, a i u prvenstvu kao da gubi korak s Chelseajem.


Jordi Gomez je u 27. minuti realizirao penal i doveo Wigan u vodstvo od 1-0, a James Perch je početkom drugog dijela (46. minuta) dodatno šokirao sve na Etihadu za 2-0 gostiju. Istina, City je nasrtao tijekom cijelog ogleda, ali jedino konkretno što je napravio jest pogodak Samira Nasrija u 68. minuti.

Na kraju je Pellegrinijeva momčad tražila barem izjednačenje, ali niti do njega nije došla.

Hull, momčad hrvatskog nogometaša Nikice Jelavića koji nema pravo igranja u FA Cupu, je doma pobijedila Sunderland s uvjerljivih 3-0. Sva tri pogotka postigao je Hull unutar samo deset minuta drugog poluvremena, od 68. do 77. strijelci su bili Davies, Meyler i Fryatt.

FA Cup, četvrtfinale:

Manchester City - Wigan 1-2 (Nasri 68 / Gomez 27-11m, Perch 46)

Hull - Sunderland 3-0 (Davies 68, Meyler 72, Fryatt 77)

Sheffield United - Charlton 2-0 (Flynn 66, Brayford 67)