CRVENA STIJENA

Dragi gospodine Čačiću, nemojte gledati veliko finale...

06.05.2016 u 11:16

Bionic
Reading

Liverpool će u Baselu pokušati zaustaviti nevjerojatnu seriju Seville u Europskoj ligi, a jedan istaknuti nogometni djelatnik trebao bi te srijede rano otići u krevet

Dejan Lovren je uhvatio senzacionalnu formu. Prvi krivac je Jürgen Klopp koji ga je stabilizirao na njemu dražoj desnoj strani sredine obrane, ulio mu samopouzdanje i posložio linije kretanja njegovih suigrača. Preporodio je Dejana koji je proteklog mjeseca najbolji pojedinac momčadi.

Drugi krivac je Ante Čačić. Najsnažniji pokretač Dejana Lovrena je inat, a nesuvisli izbornik je ignorirajući svoje rezerve tijekom dvoboja u Budimpešti oštricu ljutnje okrenuo baš na Lovrena. Definitivno zaslužuje jedan topli Danke od Kloppa koji od tada na terenu ima besprijekornog stopera. Ukoliko Čačić ostane pri svom stavu da je njegov status važniji od rezultata - Klopp će iduće sezone imati i savršeno odmornog Lovrena. Čačiću možda pošalje i poklon...

Što sada smišlja namršteni brk? Obrana mu je najtanji (nedostatna širina) dio sastava, a na njegov užas Lovren se pretvara u jednog od najčvršćeg i najstabilnijeg stopera Europe. Otišao je predaleko u pokušaju discipliniranja Lovrena i eventualan povratak 'zeničkog labuda' pod stijeg morao bi uključiti i izbornikovu ispriku. U četiri oka, ali bez toga neće proći.


Ako smatra da je isprika pretjerana i da mu Lovren na Euru ne treba to je njegova odluka. Posljedice će snositi sam, jer oni koji su ga doveli munjevito će mu okrenuti leđa u slučaju neuspjeha... Novi dolazak u Liverpool i 'mirenje' čine se kao najlogičnije rješenje, ukoliko ga je preskočio - neka ne gleda finale u Baselu. Lovrenova forma trenutno je takva da bi mu moglo pozliti, a zdravlje je važnije od svega.

Lovren ne da Hrvatskoj treba. On joj je na Euru neophodan