REPOVI IZ BUDIMPEŠTE

Čačić se obrušio na Lovrena: Ovime se udaljio od reprezentacije

30.03.2016 u 11:25

Bionic
Reading

Iza hrvatske nogometne reprezentacije dvije su prijateljske utakmice, protiv Izraela u Osijeku i Mađrske u Budimpešti. I rezultatski nisu loše prošle. No, ostalo je dosta i upitnika, a po svemu sudeći - došlo je i do neželjenog sukoba na relaciji izbornik - igrač

Naime, odmah nakon Čačićevog objavljivanja popisa kandidata, mnogi su se čudili malom broju igrača na koje računa za ove prijateljske oglede. Pravdao se čačić tada da želi dati veliku minutažu igračima koje pozove, odnosno da oni kojisu pod njegovom paskom ostanu u natjecateljskom ritmu.

No, otpadali su Pjaca i Rakitić, potom su se uoči utakmice u Budimšeti razboljeli i Kalinić i Badelj, ali novih poziva nije bilo. I ostao je čačić na kadru od svega 14 Igrača (plus golman).

I onda je stigla ta utakmica u Budimpešti, u kojoj je 'ekslpodiralo' na relaciji Čačić - Lovren.

Branič Liverpoola pod poluvremenom je dobio uputu da ode na zagrijavanje, što je on i uradio. Ipak, kada je shvatio da ga izbornik neće uvoditi u igru, bez ičijeg dopuštenja vratio se na klupu. A taj je odnos razljutilo Antu Čačića.

'Zar vi stvarno mislite da Lovren treba odlučivati o tome koliko će se zagrijavati? Ili je to odluka nekoga drugoga? Lovren nije odbio ući u utakmicu jer nije ni pozvan', rekao je izbornik za Sportske novosti

Pohvalio je Čačić kapetana Srnu, koji je na zagrijavanje otišao u isto vrijeme, ali mu nije bilo teško čekati priliku punih 30-tak minuta.

'Reprezentacija nije ničija prčija, to sam kazao istog dana kad sam inauguriran. I vrijedi za sve, i izbornike i igrače. Ne postoji pravilo koliko se igrač može zagrijavati. Hoće li to biti dvadeset minuta, pola sata, to ne odlučuje igrač', objasnio je čačić i u razgovoru za Sportske novosti potvrdio da je nakon ovog poteza Lovrenovo mjesto u reprezentaciji vrlo upitno.

'Nikad nigdje u klubovima gdje sam radio nisam trpio ničiji javašluk, neposluh ni stavljanje u prvi plan. U reprezentaciji pogotovo. Niti ću to tolerirati. Lovren se svojim postupkom definitivno udaljio od reprezentacije. Ovakvim se ponašanjem udaljuješ. Vidjet ću, nisam s njim još uspio razgovarati, čestitali smo si Uskrs i bilo je sve, rekao bih, normalno. Niti sam ja njega zvao u igru, niti je on odbio ući u igru'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE