PROPAO REVANŠ U VARŠAVI

Nije im svejedno: Doznali smo koju su 'cijenu' platili Bad Blue Boysi za neuspjeli pokušaj dolaska na utakmicu s Legijom

11.08.2021 u 12:16

Bionic
Reading

Uzvratna utakmica 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka nije bila izazovna samo za igrače Dinama, već i za njegove navijače. Jer prošlotjedni događaji u Zagrebu, kada se u Dubravi pojavilo 50-tak Legijinih navijača, s namjerom obračuna s Boysima, a koji je završio njihovim bijegom, natjeralo je najžešće Dinamove navijače da prihvate izazov i pojave se na 'gostujućem terenu'

U navijačkom svijetu nema težeg poraza, nego kada se navijačka skupina razbježi pred naletom suparnika. A upravo to se dogodilo Legijinim navijačima, koji slove za jedne od najopakijih u Poljskoj, kada su se prikrili u jednom zagrebačkom lokalu, ali su prepoznati te natjerani u bijeg pred naletom Bad Blue Boysa.

Svjesni poniženja kojeg su doživjeli, putem društvenih mreža tražili su revanš na svom terenu.

S time da se oni u Zagrebu nisu pojavili 'prema dogovoru'. Iako ih se moglo očekivati, jer navijači i navijačke skupine iz Poljske, pa i Rusije, koji su se počeli formirati tek nakon 2000-godina, mahom su sastavljene od onih koji se bave borilačkim sportovima, te fizičkim obračunima žele zauzeti svoje mjesto na navijačkoj karti Europe.

Međutim, kada su shvatili da su se Boysi, unatoč činjenici da je puno njih izvan Zagreba, uspjeli organizirati te skupiti u povećem broju, jednostavno su se dali u bijeg, uz pokoji primljeni udarac.

Bad Blue Boysi, čija se gostovanja po Europi pamte i po pjesmi i navijačkom nadglasavanju, a ne samo po ekscesima, odlučili su krenuti u Varšavu. I organiziralo se njih 150, a u želji da se dočepaju glavnog poljskog grada i stadiona, čak su sjeli u buseve čeških tablica, kako bi ostali neprimijećeni.

>> Legijini navijači po Varšavi tražili Bad Blue Boyse, a kad njih nisu našli iskalili se na slučajnim hrvatskim prolaznicima?!

Međutim, nakon silnih najava, jer poljski su mediji posvetili veliku pozornost i navijačkim prijetnjama, poljska je policija dodatno bila na oprezu te je očito dobila dojavu i 70-tak kilometara prije Varšave zaustavila tri busa s Dinamovim navijačima.

I jedino što je mogla, jer nikakvih ekscesa nije bilo, pa niti razloga privođenja, buseve je okrenula i poslala prema Hrvatskoj, a navijačima priuštila novih 20-tak sati vožnje, odnosno 40-tak sati vožnje u 'komadu'. I sigurni smo da im je to najgora kazna ovog putovanja...

Izvor: Društvene mreže