IMA JOŠ NADE...

Doznali smo gdje je zapelo oko Jelavićeva dolaska u Rijeku

09.02.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Nikica Jelavić, trebao je biti veliko Rijekino pojačanje za proljetni pohod po prvi naslov hrvatskog prvaka....

Nakon što je jesenski dio prvenstva Rijeka okončala na prvom mjestu MAXtv prve lige, sa šest bodova prednosti ispred Dinama, ambicije kluba s Kvarnera porasle su do - neba. Istina, ostala je Kekova momčad bez reprezentativca Mitrovića, ali dovela je Župarića te zadržala sjajno raspoloženje i uigranu momčad.

Međutim, dovođenjem Samira i Guilhermea u Dinamo, shvatili su na Rujevici da i njima treba jedno mega-pojačanje te su objeručke prihvatili mogućnost dolaska Nikice Jelavića, robusnog napadača, koji je zabijao u Belgiji, Škotskoj, Engleskoj te donedavno i u Kini.

Sjeli su za Rijekini čelnici za stol s bivšim hrvatskim reprezentativcem, danas 31 godišnjim igračem (još uvijek) Beijing Renhea, kineskog drugoligaša i dogovorili suradnju.

Doznajemo da su obje strane bile izuzetno sretne takvim raspletom, ali su zaboravile da je i kineska strana ovdje važan čimbenik.

No, odlične igre Jelavića u dresu ovog kluba te 15-tak golova za Beijing Renhe očito su ostali zapamćeni pa je predsjednik aktualnog Jelavićevog kluba ostavio mogućnost transfera. Ali ne u Hrvatsku već u neki od kineskih prvoligaša!

I tu je sada nastao veliki problem. Jer zna se tko je gazda u ovoj priči i prvi koji odlučuje kamo će Jelavić. Bez obzira na želju hrvatskih strana....

Naravno, to ne znači da se možda već tijekom dana ili do kraja prijelaznog roka u Hrvatskoj, a to je do 15. veljače, neće ispuniti želje Rijeke i Jelavića, ali je činjenica da su njihove želje u ovom trenutku manje bitne od želje kineskog gazde.