ČUDO OD VOZAČA

Doživi strašan pad, iskoči mu rame, ustane i ovako vozi!?

01.09.2013 u 16:02

Bionic
Reading

Marc Marquez ponovo je oduševio nevjerojatnim nastupom, iako je u posljednjem zavoju ispustio pobjedu na MotoGP utrci u Velikoj Britaniji

Mladi 20-godišnji Španjolac zaista je neuništiv. Specijalizirani automoto portali poput britanskog Autosporta već su ga otpisali nakon jutarnjeg zagrijavanja uoči MotoGP utrke u Silverstoneu, i to s pravom, s obzirom da je doživio jeziv pad prilikom kojeg mu je iskočilo rame. No, u ambulanti su mu rame uspjeli vratiti na mjesto i Marquez je po tko zna koji put poluozlijeđen nastupio u utrci.



No, nije samo nastupio, vozio je senzacionalno! Od samog početka držao je drugo mjesto i pritiskao vodećeg Jorgea Lorenza, da bi ga tri kruga prije kraja uspio preći. Aktualni prvak mu je uzvratio, no Marquez se nije predavao i u pretposljednjem zavoju utrke ponovo je poveo. Ipak, u zadnjem zavoju nije izdržao, ispustio je pobjedu, no to ne umanjuje njegovu fantastičnu vožnju.



'Nakon onog što se dogodilo ujutro pomislio sam, ovo definitivno nije moj vikend. Boljelo me, nisam imao snage u kombinacijama lijevih i desnih zavoja, ali uspio sam ostati s Jorgeom. Imali smo krasan duel u zadnjem krugu, uspio sam proći, ali malo sam se previše otvorio u zadnjem zavoju. Svejedno, sretan sam, povećali smo prednost u ukupnom poretku i to je najvažnije,' izjavio je Marc Marquez nakon utrke koji ima 30 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Danija Pedrose

'Marc nije odustajao, pokušao sam se odlijepiti, no napravio sam pogrešku i napao me i prošao dva zavoja prije kraja. Mislio sam da je gotovo, ali mi je otvorio malo prostora u zadnjem zavoju i pomislio sam: sad ili ništa. Ovo je velika pobjeda,' izjavio je pak pobjednik Lorenzo, kojem je sada definitivno jasno da će trebati nešto posebno ako želi nadoknaditi 39 bodova zaostatka za sjajnim novakom u završnici sezone.