BOD HRABROM ALŽIRU

Dosadni Englezi uništili rođendan Capellu

18.06.2010 u 22:17

Bionic
Reading

Nakon dva odigrana kola, Slovenija i dalje drži primat u skupini C nogometnog SP-a. Iako im uoči utakmice gotovo nitko nije davao ozbiljne šanse, Alžirci su pokazali zube 'Gordom Albionu' i sačuvali rezultat 0:0

Ono što je uspjelo Slovencima, 'moćnoj' Engleskoj nije. Nisu uspjeli zabiti gol Ažiru i za prolaz u osminu finala neophodna im je pobjeda protiv Slovenije. Neosporni su favoriti, ali uz preduvjet da oplode svoje potencijale. Ovakvi, dok previše liče na Francusku, vise o koncu.

Englezi su dominirali u početnih 15 minuta, ali kada su se Alžirci prilagodili spektakularnom ambijentu brzo su uspostavili ravnotežu na terenu. Englezi su napadali u valovima, ali to je bila prava bonaca. Alžirski vratar M'Bolhi korektno je odradio svoj posao i bilo je to sasvim dovoljno za jednu od najvrjednijih 'nula' njegove karijere.

Napasti Engleze bilo bi suludo i Alžirce nije previše ohrabrila nemoć protivnika, ali povremeno su opasno ubadali i prijetili Jamesu. Inicijator je uglavom bio Belhadj, ali Alžir nakon zasluženog remija nema za čime žaliti.

Capello, koji je upravo danas proslavio 64. rođendan, tek je u zadnjih 20 minuta dao priliku Jermaineu Defoeu. U sivilo 'tri lava' uklopio se i sjajni Lennon koji je nakon početnih dobrih pokušaja nestao u izgubljenom kolektivu.

Vuvuzele su ponovno neutralizirale nekada glasne engleske navijače, a Otočani su ih uspjeli nadjačati tek očajnim zvižducima. Prešli su pola svijeta, a ovakav nogomet su mogli gledati i u svojim gradovima.

Alžir je tako osvojio prvi bod, ali ni minimalna pobjeda protiv SAD-a neće im puno značiti ako Englezi pobjede Sloveniju. Naši zapadni susjedi imat će priliku kreirati najveću senzaciju prvenstva. Ako ne izgube protiv Engleza, svjetski prvaci iz '66. prvim avionom će morati kući.