(NE)RASPJEVANI IGRAČI

Domoljublje! Engleze je mučio isti problem kao Srbe!

02.06.2014 u 12:07

Bionic
Reading

Godinama su engleski nogometni reprezentativci bili na meti kritika tamošnje javnosti jer nisu pjevali himnu God Save The Queen onako strastveno kao kolege iz drugih sportova, ponajviše ragbija…

Wayne Rooney u počecima svoje reprezentativne karijere uopće nije pjevao nacionalnu himnu. Bivši reprezentativac Gary Neville, koji također nije pjevao, objasnio je da se u trenucima intoniranja himne 'želio maksimalno koncentrirati na utakmicu'.

Roy Hodgson, koji je dvije godine na čelu engleske reprezentacije, uveo je pravilo obveznog pjevanja himne uoči početka utakmice.

'Naši suparnici s kojima igramo često tijekom intoniranja himne drže ruku na srcu i pjevaju svoju himnu najglasnije što mogu. Donijeli smo odluku da i mi to trebamo činiti, jer smo ponosni i sretni što imamo priliku predstavljati Englesku. Igračima je čast nositi dres engleske reprezentacije, kao što je meni čast biti izbornikom. Stoga u zadnje dvije godine svi zajedno ponosno pjevamo himnu uoči utakmice i to ćemo i dalje činiti', rekao je Hodgson.

Nešto slično je uveo i bivši srpski izbornik Siniša Mihajlović koji čak nije pozivao igrače u reprezentaciju ukoliko nisu željeli pjevati himnu zemlje koju predstavljaju.