nitko kao livi

Dominik Livaković je nakon samo 25 utakmica srušio rekord star 16 godina

05.03.2024 u 10:21

Bionic
Reading

Sjajno se Dominik Livaković (29) snašao na golu turskog velikana Fenerbahčea. Popularni se Livi odmah nametnuo kao najbolji golman turske lige, a sad je srušio rekord koji je stajao punih 16 godina

Odigrao je Dominik Livaković (29) ove sezone ukupno 28 utakmica na golu Fenerbahčea, a od toga je 25 u turskom prvenstvu. Pedantni statističari su sada objavili kako je golman 'vatrenih' već sad oborio rekord koji je stajao od sezone 2007./'08.

Naime, Livaković je i službeno golman s najvećim postotkom obrana na gostujućim terenima u Turskoj Super Ligi! Ove je sezone Livi obranio čak 26 od ukupno do sada 31 upućenog udarca na svoj gol na gostujućim terenima.

A takvu uspješnost nije imao niti jedan golman u posljednjih 16 godina, točnije od sezone 2007./'08.

Ovakva sjajna forma našeg 'vatrenog' sigurno je jedan od najvećih razloga zbog kojeg je njegov Fenerbahče do sada upisao čak 23 pobjede uz četiri remija i samo jedan poraz u domaćem prvenstvu. Fener je za sada drugi na ljestvici, vodeći Galatasaray ima samo bod više.

Koliko je Livaković sjajan na golu Fenera najbolje govori i podatak da je u turskoj ligi nakon 25 odigranih utakmica na njih čak 11 sačuvao 'čistu mrežu', tj. nije primio gol! Još fantastičnije zvuči podatak da u 12 gostujućih prvenstvenih utakmica na njih čak osam (67 posto!) ostao nesavladan!

Standings provided by Sofascore