CROATIA OPEN

Dominacija braće Sinković: Već dvije godine nismo izgubili utrku

11.04.2016 u 11:54

Bionic
Reading

Martin i Valent Sinković nastavili su svoj dominanti niz i na Međunarodnoj regati Croatia open gdje su osvojili prvo mjesto

U subotu i nedjelju na velikom jezeru ŠRC Jarun održana je 33. Međunarodna veslačka regata Croatia Open. Na finalnoj utrci u disciplini dvojac na pariće, Martin i Valent Sinković su pobijedili Estonce, prošlogodišnje brončane sa SP u četvercu na pariće, ostavivši ih iza sebe 10 sekundi.

Ovom pobjedom, koja je svojevrsni start na njihovom sportskom putovanju prema Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, najavili su odličan početak veslačke sezone.

'Ovo nam je bila prva provjera ove sezone i zadovoljni smo rezultatom. Puno smo trenirali cijelu zimu, a već za tri dana nas čeka nova utrka, 1. Svjetski kup u Vareseu gdje ćemo znati točno na čemu smo!',  rekao je Valent Sinković.

Braća su na tribini imali podršku svojih prijatelja i sportskih kolega, europskog prvaka u boksu Filipa Hrgovića i proslavljenog gimnastičara, Marija Možnika. Ovom utrkom potvrdili su poziciju najboljih hrvatskih, ali i svjetskih veslača u dvojcu na pariće, a nastavak sezone, koja se održava od 15. do 17. travnja u Vareseu, Italiji, čekaju u odličnoj formi.

'Već dvije godine nismo izgubili nijednu utrku i cilj nam je da tako i ostane! Nadamo se da neće biti nikakvih zdrastvenih problema i da ćemo Olimpijsko zlato donijeti doma, te na taj način zaključiti ovu sezonu! Uz ovakvu podršku s tribina, u to ne sumnjamo! ', nadodao je Martin Sinković.

Podjećamo da su Martin i Valent Sinković nedavno lansirali svoju Facebook aplikaciju 9600 koja predstavlja udaljenost u kilometrima od Hrvatske do Brazila. Upravo će tu udaljenost pokušati prijeći na svojim svakodnevnim treninzima, a zaključno s utrkom Croatia Open prešli su 980 km. Pratite njihov svakodnevni napredak na službenoj Facebook stranici i zaveslajte s braćom u Rio!