JE LI MOGUĆE?

Domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva postaje Sjeverna Koreja!?

13.06.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in dao je naslutiti kako će se zemlje sjeveroistočne Azije zajedno kandidirati za organizaciju Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine, a jedan od domaćina trebala bi biti i Sjeverna Koreja...

Podsjetimo, broj sudionika na svjetskim nogometnim smotrama od 2026. godine proširen je na čak 40 sudionika pa bismo u budućnosti mogli često imati više država organizatora ovog natjecanja.

Prema informacijama koje dolaze iz sjeveroistočne Azije, među organizatorima bi se mogao naći i jedan potpuno neočekivani 2030. godine: Sjeverna Koreja.

'Vjerujem da bi to pomoglo promicanju mira u regiji, kad bi zemlje sjeveroistočne Azije, uključujući Južnu i Sjevernu Koreju, zajedno organizirale Svjetsko prvenstvo', najavio je kandidaturu predsjednik Južne Koreje Park Soo-hyun putem glasnogovornika.

Iako u vrhu Fife smatraju da bi taj projekt mogao naići na brojne poteškoće, zasad ne odbijaju mogućnost da se ostvari, a vjeruje se da bi jedan od kandidata za organizatora ovog prvenstva mogla biti i Kina. U svakom slučaju, ambiciozna ideja koja je snažno odjeknula u svijetu nogometa...