SEIJA BISERA

Dolazi i par iz snova: Zagreb Indoors sija punim sjajem?

24.12.2013 u 11:32

Bionic
Reading

Zagreb Indoors će početkom iduće godine doživjeti svoje deveto izdanje. Turnir je u ATP seriji 250 i to ga limitira do određene razine, no ove godine turnirski je menagement napravio odličan posao i u Domu sportova će se održati turnir vrlo visoke klase. Još se čeka potvrda dolaska Marcela Mela i uručenje treće pozivnice, ali ako ne bude otkazivanja čeka nas možda i najjači turnir do sada

Zagrebački Indoors oduvijek je imao istu ideju vodilju. Okupiti sve najbolje domaće snage, a sa strane koliko se skupi. I ove godine će biti tako, a predviđanja sugeriraju da će i 'inozemni ulov' u 2014. biti bogat.

Prvo, naši. Dolaze Marin Čilić, Ivan Dodig i Ivo Karlović putem izravnog plasmana, zahvaljujući pozivnicama Borna Ćorić i Mate Delić, a ostatak će se boriti kroz kvalifikacije. Možda netko od domaćih dobije i treću pozivnicu, ali Goran Ivanišević može ju uručiti i nekom dodatnom adutu iz svjetskog vrha i s time uopće ne mora žuriti.

Za sada organizatori mogu biti ponosni na potvrde Miloša Raonica, Tommyja Haasa i Mihaila Južnjog. Riječ je o 11., 12. i 15. igraču božićne (i novogodišnje) ATP ljestvice, a uz njih će biti još niz zanimljivih imena iz kruga TOP50 svjetskog tenisa. Uz jake hrvatske adute vrlo privlačna postava, a moguć je i trenerski 'klasiko' Gorana Ivaniševića koji vodi Čilića i Ivana Ljubičića koji je trener Raonica.

Ako ne bude (uvijek mogućih) otkazivanja i Branka Horvata, Gorana Ivaniševića i njihove vrijedne suradnike poljubi i sportska sreća, turnir će imati vrlo privlačnu postavu u singlu. Turnir je već godinama jak i u konkurenciji parova, ali uvijek nekako prođe na marginama pojediačne konkurencije. Ovoga puta mogao bi izaći iz sjene, a za tportal to je potvrdio i Branko Horvat.

Dodigov i Melov ulazak u finale zadnjeg Wimbledona. Tamo su čekali Bryani...


'Konačan popis sudionika, izuzev zadnje pozivnice, dobit ćemo do petka i tada ćemo izaći u javnost s konkretnim imenima. Svi nabrojani su potrdili dolazak i možamo reći da s ovim igračima spadamo u sam svjetski vrh dvoranskih ATP turnira iz kategorije 250. Drago nam je da imamo pozitivne signale i po pitanju dolaska Marcela Mela koji će zajedno s Ivanom Dodigom igrati u parovima. Njih su dvojica već krajem protekle sezone dogovorili da im se Zagreb uklapa u raspored i na turniru ćemo ugostiti i treći par svijeta s našim predstavnikom,' najavljuje još jednu poslasticu predjednik organizacijskog odbora.

Podsjetimo, Dodig i Melo lani su igrali finale Wimbledona, osvojili Šangaj i igrali polufinale londonskog Mastersa nakon tri pobjede u skupinama. Ako se ovaj svjetski slavni par oformi i u Zagrebu bit će to jak magnet za gledatelje, a jedina šteta je što Mate Pavić neće moći igrati s Dodigom nakon što su zadnje dvije godine u Ledenoj igrali finale. No, sigurno je da će i Mate pronaći adekvatnog partnera i pokušati 'naplatiti' bogato iskustvo stečeno s Dodigom, danas sedmim igračem parova svijeta.

Turnir počinje 1. veljače, dakle nije više terminski 'naslonjen' na Australian open, već se igra nakon Davis cupa što organizatorima daje širi manevarski raspon za upecati još jednog kapitalca za treću pozivnicu. Ako ne, dobit će ju Hrvat, a turnir će s malo sreće imati sjajan vikend program. Vjerojatno najbolji do sada.

Puno sreće i zdravlja žele Vam Čilić, Haas i Goran Ivanišević